Мобілізований батько трьох дітей втік зі служби та повернувся до цивільного життя: Стало відомо, як його покарали

Мобілізований, який має на утриманні трьох дітей, втік з військової служби, щоб допомогти дружині виховувати неповнолітніх. За це його засудили до 5 років позбавлення волі. Про це йдеться у вироку Шевченківського районного суду м. Запоріжжя, передають Патріоти України.

За даними суду, солдат 5 вересня 2023 року покинув місце дислокації підрозділу військової частини та повернувся до цивільного життя. 18 квітня 2024 року його затримали.

На суді чоловік провину визнав та розкаявся. Військовий пояснив, що "5.09.2023 покинув розташування військової частини з метою допомогти своїй цивільній дружині з малолітніми дітьми. Повернувшись додому, намагався офіційно працевлаштуватися, однак з`ясував, що перебував у розшуку, тому довелося працевлаштуватися неофіційно. Потім, у середині квітня 2024 року, прийняв рішення звернутися до правоохоронних органів, та самостійно прибув до Військової служби правопорядку".

Суд визнав чоловіка винним за ч. 4 ст. 408 КК України та засудив до 5 років позбавлення волі.

В Україні АЗС готуються підвищувати ціни: Коли чекати на подорожчання пального

середа, 7 серпень 2024, 6:48

В Україні очікується зростання вартості пального. Причому вже найближчим часом. Причина - підвищення акцизів. Про це йдеться у звіті НБУ, передають Патріоти України. Втім, зазначається в ньому, через ефект бази порівняння, також зумовлений податковими...

Заява нумізматика спричинила "золоту лихоманку" в Британії: Люди риються в шухлядах у пошуках дрібної монети XX ст., за яку пропонують 140 000 фунтів стерлінгів (відео)

середа, 7 серпень 2024, 6:00

Британці розбагатіють, якщо продадуть на аукціоні дефіцитне пенні 1933 року випуску, розповів колекціонер старовинних монет. З його слів, відшукали ще не всі такі монети, тому шанс все ще лишається. . Житель Великої Британії зможе отримати 170 тис. фу...