Мобільний зв'язок за паспортами: У СБУ готують українцям неприємності

Служба безпеки України виступає за продаж сім-карт для мобільного зв'язку суворо за паспортами, про що заявив глава відомства Іван Баканов, передають Патріоти України.

Він сказав, що в такому випадку можна буде швидше вийти на осіб, які повідомляють про неправдиве замінування.

За словами Баканова, велика частина таких дзвінків надходить з РФ або ж тимчасово окупованих територій України, але також є дзвінки і з підконтрольною частини Києву.

"Я, з одного боку, розумію, скільки ресурсу витрачається на реагування на такі повідомлення. З іншого боку, я навіть не хочу уявляти ситуацію, коли правоохоронні органи перестануть реагувати на них. Адже якщо хоч одне з них виявиться правдивим, то наслідки будуть непоправні.

Більшість таких повідомлень дійсно надходить з окупованих територій, але не всі: трапляється, що і з підконтрольною Україні території. Потрібні зміни в законодавство, які не всім будуть до вподоби: продавати сім-карти за паспортом", - сказав він.

При цьому глава СБУ додав, що такий крок не вирішить проблему повністю, тому що часто повідомлення про мінування надсилають по електронній пошті.

Сумнівний крок: Експерт пояснив, які обмеження чекають на українців призовного віку за кордоном і як їм діяти

п’ятниця, 26 квітень 2024, 7:50

Чоловіки призовного віку, які перебувають за кордоном, для будь-якої взаємодії з державними органами тепер мають повертатися до України. За кордоном наразі недоступні будь-які консульські послуги, окрім видачі документа для повернення. З точки зору пра...

"Не терпіла зухвальства і зайвого пафосу": На фронті загинула військовослужбовиця та журналістка Алла Пушкарчук

п’ятниця, 26 квітень 2024, 7:22

Дівчина пішла на війну ще у 2014-му, залишила світ мистецтва, навчання в університеті Карпенка-Карого і омріяну кар'єру театрознавиці. . За словами Крапивенка, коли Пушкарчук взяли в команду "Тижня", вона зросла від новинаря до повноцінної культурно...