Мода кам'яного віку: У Північній Африці знайшли найдавнішу прикрасу в історії людства

Вчені зазначають, що ця знахідка - найбільш раннє свідчення форми невербального спілкування людей.

В Африці знайшли найдавнішу у світі прикрасу

У Марокко археологи виявили найдавнішу у світі прикрасу, вік якої становить майже 150 тис. років, повідомляють Патріоти України з посиланням на Daily Mail.

Повідомляється, що давнє намисто, зроблене з черепашок морських равликів, виявили в околицях Ес-Сувейри, марокканського портового міста.

Загалом знайдено 33 намистини, діаметр кожної з них близько сантиметра. Вчені припускають, що вони були пришиті до одягу або їх носили на мотузці.

За словами провідного автора дослідження Стівена Куна, це найраніший відомий доказ невербальної форми спілкування.

"Знахідка свідчить про те, що люди почали самовиражатися за допомогою прикрас та інших предметів набагато раніше, ніж вважалося до цього часу", - сказав Кун.

Раніше найдавнішою прикрасою вважалося намисто неандертальців, знайдене в Хорватії. Її вік варіювався в межах 135 тис. років.

Накивала п'ятами чи спіймали? У Росії зникла ексдружина затриманого за хабарі заступника Шойгу

середа, 24 квітень 2024, 18:43

Родичі ексдружини затриманого за хабарі заступника міністра оборони РФ Тимура Іванова - Світлани Захарової - не можуть зв'язатися з нею. Згідно з непідтвердженими даними, 50-річна жінка, відома також під прізвищами Маніович та Іванова, могла бути затри...

Через новий закон про мобілізацію? Українці почали масово дарувати авто - МВС розкрило статистику

середа, 24 квітень 2024, 18:22

У квітні в сервісних центрах МВС спостерігається значне збільшення кількості реєстраційних процедур. З початку місяця було оформлено 110 997 заяв за договорами купівлі-продажу. Також останнім часом значно збільшилась кількість перереєстрацій автотрансп...