"Могла викликати паніку в населення": На Франківщині жінку судитимуть за допис про вакцину у Facebook

Жінка розповсюдила неправдиву інформацію про те, що вакцина не пройшла всі етапи випробування.

В Івано-Франківській області судитимуть жінку, яка у соціальній мережі Facebook поширила неправдиву інформацію про вакцину. Про це повідомляє прес-служба Коломийського районного суду, передають Патріоти України.

"До Коломийського міськрайонного суду надійшла справа про притягнення до адміністративної відповідальності жительки міста Коломиї за поширювання неправдивих чуток, що можуть викликати паніку серед населення (ст. 173-1 КУпАП)", - йдеться в повідомленні.

За інформацією суду, на своїй сторінці у Facebook жінка "розповсюдила неправдиву інформацію щодо вакцини, яка нібито не пройшла всіх етапів випробування, що могло викликати паніку серед населення".

Жінці загрожує штраф у розмірі від 10 до 15 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (170-255 грн) або до одного місяця виправних робіт з відрахуванням 20% заробітку. Судове засідання призначене на ранок 8 квітня.

Скільки доведеться українцям платити за розмитнення авто з ЄС: Озвучено ставки

четвер, 25 квітень 2024, 17:59

Вартість розмитнення авто з ЄС в 2024-му не змінилась. Мито на авто становить 10% від її заявленої вартості. Для електрокарів мито складає 0%. ПДВ становить 20% від суми вартості авто, мита та акцизного податку, передають Патріоти України. Розрахунок а...

Оце так! Влада у Мілані планує заборонити продаж морозива та піци вночі

четвер, 25 квітень 2024, 17:48

У Мілані, одному з найбільш відвідуваних туристами міст Італії, можуть ввести заборону на продаж їжі та напоїв навинос після опівночі. Заборона містить норму й про морозиво, що є частиною традиційного вечірнього дозвілля в місті. Про це повідомляє CNN,...