Від початку року в Запорізькій області не допущено до продажу понад тонну динь і кавунів, у яких вміст нітратів перевищував допустиму норму. Про це йдеться в повідомленні Держпродспоживслужби, передають Патріоти України.
"У поточному році на агропродовольчих ринках міста Запоріжжя фахівцями державних лабораторій ветеринарно-санітарної експертизи Держпродспоживслужби в Запорізькій області досліджені 656 проб баштанних культур. За результатами досліджень, виявлено 20 випадків перевищення допустимого рівня вмісту нітратів. Небезпечну продукцію (понад 1 т) денатуровано і не допущено до реалізації", - зазначили у відомстві.
Під час дослідження баштанних культур на вміст нітратів мінімальний показник становив 3,8 мг/кг, максимальний - 352,5 мг/кг, що майже вчетверо вище допустимої норми. Норма вмісту нітратів у кавунах становить 60 мг/кг, динях - 90 мг/кг.
Прадавці записи та археологічні дослідження свідчать, що в період своєї найбільшої могутності, 2,7 - 2,3 тисячі років тому, скіфські царі контролювали ключові торговельні артерії, які з’єднували територію сучасної України з Близьким та Середнім Сходом ...
Ввечері 12 липня Харків накрила сильна злива з грозою, через негоду постраждали чотири людини, сильний вітер повалив багато дерев та кілька електроопор і пошкодив дахи будинків. Про постраждалих повідомив голова Харківської ОВА Олег Синєгубов, передают...