"Мої мертві друзі": У чоловіка вдома виявили 40 людських черепів та кістки

Агенти ФБР знайшли 40 черепів і різні кістки в будинку чоловіка з американського штату Кентуккі в рамках розслідування торгівлі людськими останками за участю директора моргу Гарвардської медичної школи. Про це повідомляє Insider, передають Патріоти України.

У повідомленні йдеться, що затриманого звати Джеймс Нотт і він був частиною розгалуженої мережі, залученої до “продажу та транспортування отриманих шахрайським шляхом людських останків”. Коли агенти ФБР прибули в будинок Нотта для обшуку, вони запитали його, чи є вдома інші люди. Нотт відповів: "Тільки мої мертві друзі".

Агенти обшукали будинок Нотта і знайшли кілька людських черепів, покладених на меблі, а також сумку Гарвардської медичної школи. У цій широкомасштабній справі директора моргу Гарвардської медичної школи Седріка Лоджа звинувачують у продажу людських останків, які цей заклад отримував як добровільні дари від родичів покійних.

Студенти Гарварду використовують даровані трупи для вивчення різних медичних процедур. Згодом тіла часто кремують, а останки повертають родинам або ховають на медичному кладовищі університету.

За даними слідства, директор моргу та його дружина продавали голови, мізки, шкіру та кістки через Інтернет в штатах Пенсільванії та Массачусетсі. У цій справі обвинуваченими є ще троє осіб, серед яких - Джеймс Нотт. Він використовував загальнодоступну сторінку Facebook під іменем "Вільям Берк", щоб розміщувати фотографії людських останків для продажу.

Мобілізація громадян від 50 років буде чи ні? Нардеп пояснив нюанси

четвер, 26 вересень 2024, 23:55

Директива Командування Сухопутних сил дозволяє мобілізовувати чоловіків 50-60 років винятково за окремим мобілізаційним розпорядженням. Це підтвердив народний депутат, член комітету з нацбезпеки й оборони Верховної Ради Федір Веніславський у коментарі ...

Поки інші ледь зводять кінці з кінцями: Зарплати чиновників в Україні перевищили 55 тис. грн - хто отримує найбільше

четвер, 26 вересень 2024, 22:25

У серпні 2024 року середня зарплата в держустановах зросла на 44,6% і перевищила 55 тисяч гривень, причому керівники стратегічних установ, таких як НКРЕКП (Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг)...