"Моя дружина її майже вкрала": Прикордонник поділився історією порятунку дівчинки з окупації

Український прикордонник поділився зворушливою історією дівчинки, яка намагалася виїхати під час окупації Харківщини на вільну територію. Про це повідомляє пресслужба ДПСУ, передають Патріоти України.

За словами прикордонника Дмитра, він на той час був волонтером та поїхав з дружиною на одну з "передач", де надавали допомогу місцевим жителям. Там перебували двоє окупантів, які були перевдягнені у цивільний одяг та намагалися не випускати людей з окупованого селища. Дівчинку практично вдалося врятувати з рук загарбників. "І була ситуація, що носили всі коробки, пакети, хто на тачках. ... Дружина пішла на ту сторону й повернулася", - йдеться в повідомленні.

"Коли жінка моя туди пішла, вона стояла, ця дівчина, з двома хлопцями", - пригадав чоловік. Як з'ясувалося, цими хлопцями виявилися двоє російських окупантів, які стежили, аби ніхто не залишав захоплений населений пункт.

"З усіма попрощалися, сіли в автомобіль і починаємо їхати. Уже виїхали з Печеніг, і бачимо, дівчина ця (вона позаду сиділа одна, я за кермом, жінка поряд) заплакала. Я кажу, чого ви плачете? Вона каже: "Та ви знаєте, що ви мене врятували? Оці два хлопці, це два окупанти, які перевдяглися просто в цивільний одяг. Вони сказали, що тебе ніхто нікуди не пустить, що ти нікуди не поїдеш. А ваша жінка прийшла, мене в них майже як вкрала", - додав прикордонник.

Які документи повинен мати військовозобов'язаний для оновлення даних в ТЦК чи ЦНАП

неділя, 23 червень 2024, 21:50

В Україні 18 травня вступив в силу новий закон про мобілізацію. Згідно з ним військовозобов’язані особи протягом 60 днів - до 16 липня - мають оновити свої персональні дані. Про те, як це зробити та які документи потрібно надати ТЦК або ЦНАП, розпові...

Водіям в Україні готують нові штрафи, можливі й арешти: Що відомо про новий законопроєкт

неділя, 23 червень 2024, 20:10

Водіям загрожуватимуть штрафи до 17 тис. грн за невиконання законних вимог співробітників військової поліції. Законопроєкт також передбачає арешт на строк до 10 діб за ненадання інформації або невиконання вимог. Про це йдеться у схваленому Верховною Ра...