"Моїх сиріток на війну забирають!": На Буковині митрополит Московської церкви поскандалив із ТЦК

У соцмережах поширили відео, на яких священнослужитель Московської церкви з Буковини заявив про протиправні дії військовослужбовців, передають Патріоти України.

Чоловік на відео каже, що він – Михайло Жар (митрополит Лонгин – настоятель Банченського чоловічого монастиря, а також засновник і керівник дитячого притулку, – ред.), Герой України та інвалід І групи. Він емоційно закликав усіх, хто може, допомогти, і навіть звернувся до президента. Бо його дітей, «сиріток», забирають на війну.

Тим часом, у Чернівецькому обласному територіальному центрі комплектування та соціальної підтримки відреагували на слова Михайла Жара. Військові зауважили, що відео має маніпулятивний характер і не відповідає ситуації, яка відбулась.

За даними ТЦК, громадянин, про якого йдеться у відео, є військовозобов'язаним, який під час перевірки не надав уповноваженим особам військово-облікові документи, зокрема й про право на відстрочку.

Під час уточнення даних в обласному об'єднаному центрі мобілізації громадянин поводився адекватно, скарг до дій військових не мав. Після надання відповідних документів, чоловіку надано можливість для оформлення відстрочки.

На відео ж видно, як священнослужитель зібрав групу людей, що, за словами військових, заважало виконанню заходів мобілізації. «Протиправних дій з боку представників ТЦК та СП стосовно чоловіка не було. Закликаємо громадян та представників медіа, критично ставитися до подібного контенту, перевіряти правдивість інформації та довіряти офіційним джерелам. Наголошуємо, розповсюдження неправдивої інформації, поширення ворожих наративів в умовах воєнного стану розцінюється як підтримка ворога», – наголосили в Чернівецькому обласному ТЦК та СП.

3,5-метровий екземляр птерозавтра науковці прозвали "Дракула": Знайдено найбільшу наразі істоту, котра коли-небудь літала над Землею (фото)

субота, 5 жовтень 2024, 23:55

Назва цього монстра виникла не лише через його страшенний вигляд та кровожерні звички. Символічно, що скам'янілості птерозавтра були знайдені у Трансільванії. Дослідники виявили скам'янілі стародавні останки, і вони можуть належати найбільшій тварині, ...

Ford запускає у продаж свій найбільший позашляховик (відео)

субота, 5 жовтень 2024, 23:25

У США дебютував новий Ford Expedition п’ятої генерації. Великий рамний позашляховик змінив покоління услід за преміальним побратимом Lincoln Navigator і вийде на ринок із 24 жовтня за ціною від $61700. Про нього розповіли на офіційному сайті Ford, інфо...