Молдова схвалили угоду про будівництво мосту до України через Дністер

Наразі до українського Ямполя з Молдови веде паромна переправа

Молдовський парламент у понеділок ратифікував міжурядову угоду України та Молдови про будівництво мосту через Дністер до міста Ямпіль Вінницької області, де наразі функціонує міжкордонна паромна переправа, повідомляє NewsMaker.

Згідно з проєктом, уряд України профінансує технічне проєктування моста, включно з будівництвом, і будівництво необхідної інфраструктури на своїй території, а уряд Молдови – на своїй.

За інформацією Державної адміністрації доріг Молдови, довжина майбутнього моста становитиме 641 метр. На ньому буде дві смуги руху, дві смуги безпеки, дві велосипедні доріжки, дві пішохідні доріжки та естакада близько 667 метрів з українського боку.

Міст на Ямпіль значно поліпшить шлях між Кивом та Кишинівом та прикордонний рух

Довжина опор у деяких частинах мосту сягатиме 40 метрів, а пропускна здатність становитиме п’ять тисяч автомобілів на добу.

Очікується, що міст здадуть в експлуатацію 2025 року. Наразі до українського Ямполя з Молдови веде паромна переправа, а найближчий міст через Дністро існує в районі Могильова-Подільського. Транспорту, котрий їде у напрямку Центральної та Східної України і не користується поромом, доводиться робити "гак". Адже їхати через окуповану росіянами т.з. "ПМР" наразі неможливо.

Вчені навіть придумали такий термін: Ось чому нам подобається шкідлива їжа

субота, 28 вересень 2024, 23:55

"Тиждень тому у своїх соцмережах я провела невеличке опитування серед Вас, дорогі друзі, чому, на Вашу думку, ми так любимо нездорову їжу? Було багато коментарів, всі різні: від таких, які стверджували, що їм ніколи не хочеться ані ніякої нездорової їж...

Російські хокеїсти-аматори під час гри здолали в рукопашній супротивника-ФСБшників. Чекісти образились і вирішили пересаджати більш вправних хлопців (відео)

субота, 28 вересень 2024, 22:40

У Біробіджані (Росія) шістьох гравців аматорської команди «Тафгай» затримали за побиття хокеїстів від ФСБ під час матчу Нічної хокейної ліги. . "Тафгай" зустрічався з командою "Фантом", що представляє регіональне управління ФСБ. Звичайна льодова бійка...