Мольфари використовують цю воду для чаклунства: Де в Україні знаходиться Мертве озеро та чому його варто відвідати (фото)

Деякі туристи полюбляють цікаві та оповиті легендами локації. Мертве озеро — гірське озеро, що розташоване у Карпатах на масиві Сколівські Бескиди — у Сколівському районі Львівської області. Називають його ще Журавлиним озером. Водойма неправильної овальної форми до 50 метрів завдовжки. Вода тут завжди кришталево чиста та холодна, зазначають Патріоти України.

Одна з назв озера — Журавлине — походить від того, що на березі можна знайти чимало кущів болотної журавлини. Також довкола озера росте смереково-ялицевий ліс.

Мертве озеро — як дістатися

Через гарну природу і гори ця локація дуже популярна серед туристів, тож розповідаємо, як доїхати до Мертвого озера. Так, аби його відвідати, треба доїхати до Національного природного парку Сколівські Бескиди, що на Львівщині. Найближчі населені пункти — місто Сколе, село Дубина та село Кам’янка, тож можна їхати туди громадським транспортом, а на місці вже скористатися послугами таксі або приватних перевізників.

Аби дійти безпосередньо до озера, треба пройти через контрольно-пропускний пункт, що розміщується неподалік дороги Сколе-Дубина. По дорозі до озера є спеціальні вказівники для туристів, тож навіть без мапи тут не загубитися.

Мертве озеро — легенди

Чимало високогірних озер оповиті легендами та повір'ями, тому Мертве озеро — не виключення. Особливістю водойми є те, що у ній не живуть організми (через високий вміст сірководню), втім, бульбашки повітря все ж виникають. Багато років тому з’явилася легенда про те, що в озері мешкають русалки, які затягують на дно туристів-чоловіків, а місцеві мольфари використовують мертву воду для чаклунських ритуалів.

Бульбашки в озері все ж є - це вуглекислий газ, що утворюється від гниття повалених дерев. Але не слід розслаблятися, адже поруч є реальна небезпека — трясовина під шаром торфу, тому від туристичних троп тут відхилятися суворо заборонено.


Гетманцев анонсував чергове підвищення військового збору і ПДВ, але проти запровадження податку на розкіш як і більшість слуг Зеленського

середа, 2 жовтень 2024, 22:40

Для вирішення проблеми фінансування Збройних сил України потрібно підвищувати як військовий збір, так і податок на додану вартість (ПДВ). Про це голова Комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев ("Слуга на...

Зупинив фуру на ходу: У Києві чоловік врятував водія, який знепритомнів за кермом, момент потрапив на відео

середа, 2 жовтень 2024, 22:25

У Києві водій фури знепритомнів під час кермування транспортом через епілептичний напад, передають Патріоти України. Інструктор благодійного фонду "Солом’янські котики" надав йому допомогу, кажуть у фонді. "Сьогодні біля нашого хабу сталася ДТП. У воді...