Вчені досліджували виявлені на Мальті зразки залишків кераміки мальтійського бронзового століття, знайдені в доісторичному місці, і встановили, що між 2500 і 700 роками до нашої ери жителі регіону любили кашу і вміли робити сир. Про це пише Тimes of Мalta, передають Патріоти України.
Дослідження є частиною проекту археології середземноморської дієти і проводиться під керівництвом Давида Танаса з Інституту перспективних досліджень культури і навколишнього середовища Університету Південної Флориди.
Знайдені на городищі черепки глиняного посуду були проаналізовані на предмет органічних залишків і білків. Це дозволило дослідникам ідентифікувати деякі інгредієнти, які входили в раціон мальтійського бронзового століття.
Були проаналізовані різні типи керамічних виробів, щоб визначити традиційні функції цих посудин і спробувати реконструювати харчові звички, методи обробки харчових продуктів і пов'язані з сільським господарством економічні стратегії корінної мальтійської громади.
Аналіз показав, що в контейнерах перебувала суміш коров'ячого молока і злаків, що свідчило про наявність доісторичної каші. У більшості випадків були виявлені сліди пшениці, рідше - ячменю. Дані, за словами Танаса, вказують на те, що мальтійці Il-Qlejgħa tal-Baħrija культивували розведення великої рогатої худоби і переробку молока.
Рідкісний амулет віком 1600 років, знайдений археологами у стародавньому місті Адріанополіс (європейська частина сучасної Туреччини.-ПУ), містить зображення Соломона, який перемагає диявола. Ця знахідка апелює до вилучених з канонічної Біблії віршів, д...
Волейболіст Андрій Оробко розповів про причини, через які він не повернувся до України після єврокубкового матчу. Спортсмен зазначив, що на його вирішення вплинули проблеми з командою, включаючи втрату ключових гравців та дії керівництва клубу, передаю...