Молодик навіть непризовного віку: Киянину, який спровокував бійку та зі своєю компанією завдав тілесні ушкодження ветерану війни, повідомили про підозру

Підозрюваний разом з двома друзями підійшов до чоловіка на вулиці Тростянецькій, провокуючи конфлікт

Підлітку, що напав на ветерана у Києві, оголосили про підозру. Підозрюваним виявився студент військового коледжу. Про це повідомляє Київська міська прокуратура.

У повідомленні зазначається, 17-річному киянину повідомлено про підозру у вчиненні хуліганства, тобто грубого порушення громадського порядку, що супроводжується особливою зухвалістю (ч.1 ст. 296 КК України).

Юному правопорушнику тепер загрожує покарання у вигляді штрафу від однієї тисячі до двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або пробаційним наглядом на строк до п’яти років, або обмеженням волі на той самий строк.

Досудовим розслідуванням встановлено, що ввечері 21 червня близько опівночі хлопець вчинив хуліганство стосовно колишнього військовослужбовця, який повертався додому з прогулянки з собакою.

Підозрюваний разом з двома друзями підійшов до чоловіка на вулиці Тростянецькій, провокуючи конфлікт. Згодом хлопець завдав потерпілому близько 10 ударів по лицю, після чого чоловік впав.

Міська прокуратура зазначає, що 17-річний киянин є студентом коледжу з посиленою військовою та фізичної підготовкою.

Мобілізація громадян від 50 років буде чи ні? Нардеп пояснив нюанси

четвер, 26 вересень 2024, 23:55

Директива Командування Сухопутних сил дозволяє мобілізовувати чоловіків 50-60 років винятково за окремим мобілізаційним розпорядженням. Це підтвердив народний депутат, член комітету з нацбезпеки й оборони Верховної Ради Федір Веніславський у коментарі ...

Поки інші ледь зводять кінці з кінцями: Зарплати чиновників в Україні перевищили 55 тис. грн - хто отримує найбільше

четвер, 26 вересень 2024, 22:25

У серпні 2024 року середня зарплата в держустановах зросла на 44,6% і перевищила 55 тисяч гривень, причому керівники стратегічних установ, таких як НКРЕКП (Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг)...