Молодиків у масках завезли автобусами: На будмайданчику в центральній частині Києва вчинили погром, розтрощили техніку та спалили вагончики

У компанії-забудовнику запевняють, що мають усі дозвільні документи.

21 грудня під Міністерством внутрішніх справ пікетували мешканці аварійних будинків, що знаходяться за адресами: вул. Макарівська, 1 та вул. Академіка Ромоданова, 19. Вони прийшли просити захисту від свавілля так званих “активістів”, які погрожують їм та намагаються блокувати проєкт реновації аварійного житла у Шевченківському районі столиці. За активну позицію у підтримці забудовника “ІНТЕРГАЛ-БУД” мешканців постійно шантажують та надсилають погрози. Про це розповіла громадська активістка Ольга, передають Патріоти України.

“Ми просимо, аби нас захистили, захистили наші родини. Тому що постійно отримуємо погрози. А два тижні тому на мене напали, коли я з дитиною поверталася додому з магазину. Мене побили, а дитину налякали”, - розповідає жінка.
Кадри погрому будмайданчику виклав у мережі «Фейсбук» Олег Симороз — один з тих, хто керує акціями проти забудови. Понад 50-ти молодиків у балаклавах, яких звезли мікроавтобусами, атакували будівельний майданчик на вулиці Макарівській. Розтрощили паркан та спалили вагончики. Автор відео заявив, що будівництво начебто ведеться в історичному ареалі.
У компанії-забудовнику запевняють, що мають усі дозвільні документи. Зокрема, на реалізацію першого етапу будівництва — зведення підпірної стіни на схилі. А заяви псевдоактивістів про нібито охоронну зону ЮНЕСКО — не відповідають дійсності. Як і розмови про парк — вже багато років на місці забудови звалище та незаконні гаражі. Розповсюджують фейки з єдиною метою — шантажувати забудовника. Але компанія принципово не бажає платити псевдоактивістам та їх спонсорам.
“Є дозвільні документи від департаменту охорони культурної спадщини Міністерства культури та інформаційної політики. Проєкт на реалізацію першого етапу будівництва зареєстрований — зведення підпірної стіни на схилі. Всі необхідні дозвільні документи у компанії є”, — розповідає Сергій Алтинніков, керівник проєктів ТОВ “БК “ІНТЕРГАЛ-БУД”.
Забудовник скаржиться – правоохоронці не поспішають з розслідуванням. Хоча відомі імена організаторів погрому – Олег Симороз особисто розмістив відео про напади в інтернеті.
“Подали заяву до правоохоронних органів за частиною 2 статті 194 Кримінального Кодексу — навмисне пошкодження та знищення майна групою осіб шляхом підпалу. Покарання, передбачене за цією статтею, позбавлення волі на термін від 3 до 10 років”, — заявив юрист компанії Ігор Клименко.
З мешканцями Макарівської поспілкувався радник міністра МВС Іван Варченко та пообіцяв взяти справу під контроль. Люди дуже сподіваються, що звернення до Арсена Авакова захистить їх від нападників. Адже вже біля сотні родин домовилися з компанією про отримання нових квартир замість аварійного житла. Мешканці навіть виставили біля воріт будмайданчика свій патруль.

Помер відомий український скульптор

п’ятниця, 3 травень 2024, 21:30

Соцмережі вибухнули скорботними дописами, в яких українці згадують яким був майстер. Зокрема, трагічну звістку підтвердили у Facebook міський голова Черкас Анатолій Бондаренко, Черкаська міська рада, а також донька митця Олеся Теліженко. Микола Теліжен...

Передвиборча програма звучить дуже спокусливо: У Байдена та Трампа з'явився несподіваний конкурент

п’ятниця, 3 травень 2024, 21:05

За законами США, президентом країни може стати американець, якому вже виповнилося 35 років. Але ж висловлювати бажання стати президентом законом не забороняється. Про свої наміри очолити Сполучені Штати заявив Броуді Кеньйон зі штату Джорджія, якому не...