Молитовний сніданок в Ужгороді завершився скандалом

26 квітня в Ужгороді відбувся молитовний сніданок з представниками різних релігійних конфесій, органів державної влади, військовим та громадськими діячами. Не оминули організатори заходу і представників Московської церкви. Це й стало причиною скандалу, зазначають Патріоти України.

Саме через присутність представників церкви ворожої держави захід вирішили пропустити представники українських церков – ПЦУ та УГКЦ. Зокрема єпископ ПЦУ Варсонофій назвав цей крок організаторів «дивним».

«Сьогодні маємо багато питань чому наша Закарпатська єпархія ПЦУ не брала участі в «Закарпатському молитовному сніданку». Відповідаю: ми не вважали за доцільне в час Великого посту та підготовки до великодніх свят брати участь в такому заході, адже ми молимось за мир в Україні постійно і робимо свій вклад в перемогу, в тому числі наданням гуманітарної допомоги біженцям та підтримуючи ЗСУ на волонтерських засадах. А щодо участі представників московського патріархату на цьому «молитовному сніданку» – це «дивний» крок організаторів заходу», – зазначив єпископ.

Московську церкву на заході мав представляти владика Феодор, але він не прийшов, прислав замість себе благочинного міста Мукачево – протоієрея Петра Ляха. Також захід проігнорував голова Закарпатської ОВА Віктор Микита.

Під час зустрічі було піднесено молитву про захисників і захисниць, медиків та цивільних громадян, родини українських захисників, волонтерів, загиблих Героїв сьогодення. Крім того, оскільки Закарпаття – край багатонаціональний, то молитву «Отче наш» учасники сніданку прочитали на восьми мовах. Про це повідомила пресслужба Закарпатської міської ради.

Молитовний сніданок відбувся з ініціативи заступника голови Закарпатської обласної ради Василя Дем’янчука, керуючого справами обласної ради Мирослава Ливча, народної артистки України, громадської і політичної діячки, координаторки Всеукраїнських жіночих молитовних сніданків Оксани Білозір, мецената, волонтера Андрія Хрипти.

Як переселенцям з дітьми продовжити отримання виплат ще на пів року - нюанси, які варто знати

вівторок, 7 травень 2024, 11:30

22 березня було прийнято чергові зміни до Порядку надання допомоги на проживання ВПО (було розширено категорії отримувачів допомоги). За яких умов сім'ям з дітьми можуть бути продовжені виплати ще на 6 місяців, розповіли в "Юридичному пораднику для ВПО...

На окупованій Луганщині росіянин зґвалтував та жорстоко вбив 17-річну дівчину

вівторок, 7 травень 2024, 10:56

Росіянин зґвалтував і вбив ударом ножа в серце 17-річну дівчину Анастасію, яка проживала в тимчасово окупованому місті Ровеньки Луганської області. Про це інформує російський Telegram-канал ASTRA, передають Патріоти України. Зазначається, що кілька дні...