Мордор і культ Пу Першого: Російські діти у снігу на колінах благали Путіна дати їм школу

Йдеться про півтори тисячі дітей, котрим нема де вчитися.

У Росії на околиці Казані діти з двох селищ встали на коліна в сніг, просячи побудувати для них школу, передають Патріоти України з посиланням на росЗМІ.

24 березня з’явилося відео, на якому коні шикуються в слово “алга” (вперед), після чого йдуть кадри того, як діти з селищ Вишнівка і Привільний вишикувалися в слово “школа”. Діти стоять на колінах і навіть лежать у снігу, а в кінці ролика хором кажуть «Дорогий наш президент, дайте нам школу».

У підписі під відео йдеться, що жителі цих селищ “втомилися боротися з бюрократією і постійним невиконанням обіцянок адміністрації”.

Старший помічник прокурора Татарстану по взаємодії зі ЗМІ Руслан Галієв заявив Inkazan, що прокуратура перевірить дії щодо організаторів акції. У коментарі “Татар-Інформ” він сказав, що “ці проблеми відносяться до питань місцевого значення, і вони, безумовно, будуть вирішуватися муніципальною владою”. Галієв додав, що прокуратура вважає неприйнятним залучення дітей до подібних акцій.

Керівник прес-служби президента Татарстану Лілія Галімова також засудила формат акції. Вона заявила, що висловлює не офіційну позицію, а особисту, кажучи, що потрібно берегти здоров’я дітей. “Є абсолютно нормальні прийняті ділові можливості вирішити це питання. Зібратися за столом переговорів, позначити проблему і вона починає вирішуватися», – запевнила Галімова.

Вишнівка і Привільний – селища з приватними будинками, в яких ще в 2012 році місцеві жителі скаржилися на відсутність інфраструктури, в тому числі громадського транспорту, школи та дитячого садка. Люди кажуть, що там проживає майже півтори тисячі дітей шкільного віку.

При цьому частина з них приписана до школи, яка знаходиться в 9 км від місця проживання дітей. Через це сім’ям доводиться виїжджати до школи о 5:30 ранку.

У березні 2021 року адміністрація Радянського району Казані, до якого відносяться Вишнівка і Привільний, пообіцяла пустити туди шкільний автобус. Однак місцеві жителі впевнені, що це не вирішить проблему, оскільки автобус буде їздити тільки до однієї зі шкіл, в які ходять діти з селищ, і не зможе перевезти всіх школярів.

Пізніше чиновники Радянського району улаштували зустріч з жителями селищ і заявили про плани побудувати там школу. У групі “Привольний/Вишнівка” в соцмережі результати зустрічі описали так: “Нас почули, але грошей поки немає”.

Хто б сумнівався: Міжнародні експерти знайшли порушення в справі Коломойського

п’ятниця, 26 квітень 2024, 12:27

У справі бізнесмена Ігоря Коломойського, який знаходиться під вартою за підозрою у заволодінні коштами «Приватбанку», є порушення одразу трьох статей Європейської конвенції з прав людини (ЄКПЛ). Такого висновку дійшли експерти моніторингової місії IAC ...

У фінському місті на кордоні з Росією зрізали прапор України

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:59

Український прапор, що майорів перед мерією фінсько міста Лаппеєнранта, за останній тиждень двічі зазнав вандалізму. Про це повідомляє Yle, передають Патріоти України. Невідомі обрізали мотузки, на яких тримався прапор, після чого він опинився на земл...