Моряки перекрили трасу Одеса-Київ через корупцію можновладців: "Слуга народу" відрядила до протестувальників антикорупціонера Саакашвілі

Учасники акції стверджують, що моряки змушені віддавати від 3-х до 15-и тисяч доларів в кишені чиновників. Люди вважають винуватцями "зелених" - главу Мінінфраструктури та в.о. голови Держслужби морського та річкового транспорту

Близько півсотні моряків, що працюють на торговельних суднах іноземних власників, перекрили рух транспорту на автотрасі Одеса - Київ навпроти посту поліції "Дачне" на знак протесту проти корупції при сертифікації та дипломуванні фахівців морської галузі, зазначають Патріоти України.

Протестувальники ходять по пішохідному переходу з плакатами. Вони вимагають здійснювати електронне тестування моряків за європейськими стандартами та припинити побори.

Учасники акції стверджують, що при проходженні сертифікації моряки змушені віддавати від 3-х до 15-и тисяч доларів в кишені чиновників.

Повідомляється, що до учасників акції протесту прибув з Києва голова виконкому Нацради з реформ Михеіл Саакашвілі. Він зауважив, що "був заздалегідь попереджений про акцію протесту".

За словами Саакашвілі, він прибув на Одещину, щоб ознайомити моряків з результатами перемовин з главою Мінінфраструктури і розблокувати автотрасу.

Пряма мова: "Учора ми до 2-ї години ночі вели перемовини з міністром інфраструктури Криклієм і отримали обіцянку, що буде підписано наказ, що скасує норми, які дозволяють чиновникам щорічно грабувати моряків на 100-150 мільйонів доларів".

Це вже друга акція протесту (після 25 січня) на автотрасі Одеса - Київ, що змушує автомобілістів об'їжджати цю ділянку дороги.

Учасники акції вважають винуватцями ущемлення їх інтересів главу Мінінфраструктури та в.о. голови Держслужби морського та річкового транспорту, вимагають їх відставки та спрощення системи і зниження цін за дипломування моряків.

Патрульні поліцейські вимагають від протестувальників припинити блокування руху на автотрасі.

Естонія змінює правила навчання для дітей українських біженців: Що треба знати

субота, 20 квітень 2024, 11:58

Влада Естонії ухвалила закон, що дозволяє виключати зі шкіл та дитячих садків дітей українських воєнних біженців, які покинули Естонію, не повідомивши про це навчальний заклад. Про це повідомила пресслужба парламенту країни, передає ERR, передають Пат...

Перевірте список! Які українські прізвища означають, що у ваших жилах тече єврейська кров

субота, 20 квітень 2024, 11:47

Багато українців мають родові імена, які походять від назв інших народів, від євреїв також, передають Патріоти України. На правобережній частині України єврейське населення становило значну частку жителів міст. Як пише у своїй книзі "Сучасні українськ...