Морози повернуться, але ненадовго: Синоптики дали новий прогноз погоди на лютий

Українські синоптики прогнозують досить м'який лютий, який мало відрізнятиметься від грудня 2022 року. Періодично температура падатиме до 0 градусів, але похолодання відразу змінюватиметься на невеликий "плюс".Відповідні перспективи опублікували на сайті Гідрометцентру. Останній місяць зими не загрожує заморозками та снігами, передають Патріоти України.

Прогноз стосується всіх регіонів України, в тому числі Києва. Упродовж лютого часом падатиме дрібний дощ чи мокрий сніг, сонячні дні для мешканців столиці будуть до весни, на жаль, рідкістю.

Нижчу температуру провіщує і народний синоптик Станіслав Щедрін. У коментарі ТСН він наголосив, що на території України очікується похолодання до -7 градусів уночі та -4 вдень.

"Водночас суттєві опади малоймовірні, лише на заході України періодично пролітатимуть снігопади", – зазначив він. Метеоролог Віра Балабух для видання ZN підтверджує очікування колег та стверджує, що лютий цього року буде аномально теплим. Це процесами в Атлантичному, Тихому і Північному Льодовитому океанах.

"В останні десятиліття на нашій планеті відбуваються безпрецедентні зміни температури повітря. Україна теж не залишилася осторонь цих процесів. Швидкість зміни середньої за рік температури повітря на материковій частині України за останні 20 років майже втричі перевищувала швидкість зміни приземної глобальної температури", – підкреслила вона.

На цьому фоні Балабух додала, що стійкий сніговий покрив цієї зими може утворюватися не на всій території країни, а його висота, за оцінками Європейського центру середньострокових прогнозів (ECMWF), очікується менше за кліматичну норму 1991-2020 рр., особливо в січні та лютому.


У Міненерго відповіли, чи розглядають питання підвищення тарифів на електроенергію для населення

четвер, 28 березень 2024, 16:30

Міністерство енергетики України зараз не розглядає питання підвищення тарифів на електроенергію для населення. Про це 27 березня міністр енергетики Герман Галущенко заявив в ефірі національного телемарафону, фрагмент якого в Telegram опублікувала пресс...

Підвищення пенсій з 1 квітня зачепить не всіх українців: Все, що треба знати

четвер, 28 березень 2024, 14:37

З 1 квітня в Україні заплановане збільшення мінімальної зарплати, що вплине на деякі соціальні виплати, передають Патріоти України. Як пише biz.nv.ua, зокрема, після цього мають підвищитися пенсії громадян віком 65+ з повним страховим стажем (35 років...