Московський патріархат вивіз з Національного заповідника "Чернігів стародавній" мощі трьох святителів

На фоні відлучення собратів від розпорядження мощами Києво-Печерської угодників, чернігівські ієрархи УПЦ МП вирішили перевезти святині з державного закладу у свій новозбудований сакральний комплекс.

Чернігів. Троїцький собор

Мощі святих зникли кілька днів тому. Їх незаконно перемістили до новозбудованого храму, котрий наразі не підлягає вилученню з власності УПЦ МП.

«Стало відомо, що ці мощі без погодження з Національним архітектурно-історичним заповідником «Чернігів стародавній» були переміщені з Троїцького собору до храму Всіх святих Чернігівських Святих», – заявила завідувачка відділу музейної та науково-фондової діяльності Національного заповідника «Чернігів стародавній» Ольга Травкіна.

Здійснивши свавілля, представники УПЦ опублікували у фейсбук на сторінці новоствореного Храмового комплексу «Всіх святих Чернігівських» прохання про «передачу на необхідний період часу для молитви та духовного поклоніння» мощів усіх трьох святих.

"Смерть режиму!" У Росії школярка отримала 3,5 року колонії за напис на гаражі

п’ятниця, 26 квітень 2024, 4:15

У Росії десятикласницю з Чити засудили до 3,5 року колонії за напис на гаражі. Про це у четвер, 25 квітня, повідомив російський незалежний ТГ-канал Astra. . Військовий суд визнав винними відразу за кількома статтями 19-річного Олександра Сніжкова і 1...

У культового паризького кабаре Мулен Руж в Парижі обвалилися лопаті знаменитого вітряка (відео)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 0:55

У ніч на 25 квітня в Парижі обвалилися лопаті знаменитого вітряка Мулен Руж. Падіння також пошкодило фасад паризького кабаре, розташованого в паризькому районі Пігаль. Про це повідомляє телеканал BFM TV. . Оскільки інцидент стався вночі, обійшлося бе...