Москва дала інструкцію монахам УПЦ, яких виселяють з Києво-Печерської лаври, щодо подальшої діяльності, - росЗМІ

У Російській православній церкві запевнили, що має готовність дати притулок ченцям Києво-Печерської Лаври, які належать до УПЦ МП. Проте духовенству УПЦ все ж варто зоставатися в Україні. Про це заявив заступник голови синодального відділу Московського патріархату із взаємин церкви з суспільством і ЗМІ Вахтанг Кіпшидзе, передає News.ru.

Кіпшидзе наголосив, що залишатися в Україні представникам Московського патріархату, бо «вони не повинні стати чужими у своїй країні (Україні)».

«Наші обителі, звісно, можуть прийняти ченців Києво-Печерської лаври. Але вони не повинні стати чужими у своїй країні, де вони народилися, виросли, прийняли чернецтво та молилися протягом десятиліть», – натякнув Кіпшидзе.

Заступник голови синодального комітету також переконує, що «рішення суду, яке забороняє православним парафіянам відвідувати Києво-Печерську лавру, є кричущим і нагадує гоніння на віруючих після Жовтневої революції».

Нагадаємо, відсьогодні правоохоронці перестали пускати у нижню частину Києво-Печерської лаври усіх, крім монахів та студентів духовної академії. Зробили вони це задля того, щоб співробітники заповідника змогли нарешті провести огляд та інвентаризацію кількох корпусів святині.


Не все так однозначно: Чому в Україні почали менше відключати світло і чого очікувати далі

неділя, 28 липень 2024, 7:22

В Україні буде більше світла, оскільки на одній з вітчизняних атомних станцій достроково запустили в експлуатацію одразу два реактори. Вони перебували на плановому ремонті і завдяки наполегливості енергетиків повернути їх у роботу вдалося на два тижні ...

Ударила ножем: У Хмельницькому затримали пенсіонерку, яка підозрюється у вбивстві власного сина

неділя, 28 липень 2024, 6:56

У Хмельницькому затримано жінку, яку підозрюють у вбивстві власного сина. Про це повідомляє поліція Хмельницької області, передають Патріоти України. За версією досудового слідства, між матір’ю та сином виник конфлікт, у ході якого жінка ножем вдарила ...