Москва не гребує нічим: Росію запідозрили у використанні бойових дельфінів із Криму в Сирії

У кінці 2018 року Росія розмістила на сирійській військово-морській базі в Тартусі спеціальні загони навчених дельфінів нібито для підтримки військових країни-агресора. Про це пише журналіст Forbes. Як доказ він наводить у своєму матеріалі дані з супутників, передають Патріоти України.

За словами автора публікації, загони дельфінів у воді він помітив, коли розглядав супутникові фото з Тартуса. Там розташований порт, де, як заявляє журналіст, РФ розмістила свої підводні човни, використовувані для війни в Сирії. "Якщо побачити аналогічні корпуси на базах ВМС Росії в Чорному морі та Арктиці, стає зрозуміло, чому вони є", – підкреслив він.

Журналіст припустив, що морських ссавців використовуватимуть для протидії ворожим дайверам, "які можуть вдатися до спроб перешкодити кораблям", які розташовані в порту. Адже дельфіни, пише він, також здатні піднімати з морського дна об'єкти і "виконувати розвідку".

У матеріалі наголошується, що з великою ймовірністю дельфіни в Сирії належать саме підрозділу, який базується недалеко від Севастополя в тимчасово анексованому РФ Криму.

Автор не виключає, що супутник "помітив" не дельфінів, а тюленів, але водночас більше схильний вірити саме у версію наявності перших.

Також у публікації йдеться про те, що ще одна активна база Росії з підготовки морських ссавців перебуває в Арктиці, там навчають тюленів і білух.

Мати загиблого пілота Степана Тарабалки стала військовою капеланкою

п’ятниця, 26 квітень 2024, 19:30

Мати загиблого українського пілота, Героя України Степана Тарабалки Наталія долучилася до корпусу військових капеланів. Звернення жінки опублікував керівник корпусу Олександр Казаков у п’ятницю, 26 квітня, передають Патріоти України. «Після загибелі си...

Змушена залишити сцену: Катерина Кухар вся в сльозах розповіла, що отримала серйозну травму

п’ятниця, 26 квітень 2024, 19:05

Українська артистка балету Катерина Кухар у сльозах розповіла, що дістала серйозну травму і не зможе закінчити тур, передає NV. Кухар звернулася до шанувальників у сторіс в Instagram і зізналася, що надірвала м’язи під час одного зі своїх виступів. ....