Москва знов наступає на "імперські граблі": "Переживання РФ за репутацію СРСР – теж саме, що Німеччина відстоювала б ідеї нацизму", - провідний актор серіалу "Чорнобиль"


Британський актор Джаред Харріс, який зіграв у сенсаційному серіалі «Чорнобиль» вченого Валерія Легасова, прокоментував звинувачення сучасних комуністів РФ у тому, що серіал паплюжить образ радянської влади, зазначають Патріоти України.

«Це не дивно, історія розгортається в Радянському Союзі, хоча зачіпає більшою мірою Україну і Білорусь. Хоча мене дивує, чому Росія бере на себе рішення, які ухвалювалися в СРСР. Радянського Союзу вже давно немає, і Росія, як Україна і Білорусь, вже давно незалежні країни. І я не розумію, чому в Росії ці звинувачення беруть на свій рахунок. Звинувачується адже Радянський Союз», – сказав актор в інтерв’ю «Апострофу».

Він ще раз наголосив, що тоді РФ та інші пострадянські країни жили під керівництвом уряду СРСР, якого давно немає, а нині існує демократія.

«І дуже дивно, що Росія так печеться про репутацію Радянського Союзу. Це теж саме, що Німеччина відстоювала б ідеї націонал-соціалізму 30-40-х», – зазначив Харріс.

Також він розповів, що мав можливість прогулятися по Києву в перерві між зйомками, але відвідати Чорнобиль не планує.

«Ні, у Чорнобилі я не був. Знаю, що люди їздять туди, але це все ще ризиковано. Думаю, моя дружина була б не в захваті від такої ідеї (сміється)», – сказав актор.

Харріс згадав, що, коли сталася катастрофа на Чорнобильській атомній електростанції, він жив у Лондоні. Стежив за новинами, в яких звучали попередження про радіоактивні хмари, радили пити молоко і не випускати тварин.

«Не так багато було інформації і люди збирали якісь факти по крупицях. Реальну картину я дізнався вже з сюжету серіалу. Хоча, звичайно, він не розкриває тих масштабів, він триває всього п’ять годин. Всі обставини ви дізнаєтеся, коли вже починаєте шукати інформацію, поглиблюватися, читати про це у книжках», – розповів актор.

Творці популярного серіалу «Чорнобиль» розмірковують над можливістю зйомки продовження фільму.

"Я цих п***рів не підтримую": Даріо Срна пояснив, чому поставив лайк під ганебним постом легенди футболу, який виступив на росТБ

четвер, 25 квітень 2024, 13:17

Спортивний директор Шахтаря Даріо Срна розповів, чому поставив лайк під фото колишнього бразильського футболіста Кафу, де він виступав на одному з російських телеканалів. Хорватський функціонер заявив, що вподобав публікацію Кафу, оскільки не одразу зр...

"Бройлер. Савченко. Жирна. Дякую за підтримку": Захисниця Азовсталі Пташка відповіла хейтерам, які критикують її фігуру

четвер, 25 квітень 2024, 13:03

Захисниця Азовсталі, парамедикиня-доброволець Національної гвардії України Катерина Поліщук на позивний Пташка емоційно відповіла хейтерам, які критикують її фігуру. Пташка опублікувала емоційний допис на своїй сторінці в Instagram, де звернулася до хе...