Москву захлеснула істерика: У Києві встановили тризуб на щиті "Батьківщини-матері"

На щит монумента "Батьківщина-мати" в Києві встановили тризуб. Він замінив демонтований символ СРСР, передають Патріоти України.

Тризуб доправили до монументу ввечері 5 серпня. Однак через неможливість закріпити герб у темний період доби, монтажні роботи перенесли на ранок. Вже сьогодні роботу завершено.

Нагадаємо, 1 серпня з монумента "Батьківщина-мати" демонтували герб Радянського Союзу. За словам в.о. міністра культури Ростислава Карандєєва, старий герб планують залишити у Музеї історії України у Другій світовій війні, на території якого розташований монумент.

Також монумент "Батьківщина-мати" до Дня Незалежності України 24 серпня перейменують на "Україну-мати". Про це розповів гендиректор Музею історії України у Другій світовій війні Юрій Савчук. За його словами, вчена рада музею таке рішення вже схвалила, але остаточно його ще має затвердити Міністерство культури.

Як зазначили в Національному музеї історії України в Другій світовій війні, монумент унікальний як пам'ятка науки й техніки, зведений завдяки праці українських робітників, інженерів і вчених.

Нагадаємо, монумент "Батьківщина-мати" було споруджено в 1981 році. Його вважають найвищою монументальною скульптурою в Європі. У 2022 році у "Дії" 85% із 800 тисяч українців проголосували за те, щоб замінити радянський герб тризубом.

Експерти приблизно оцінили витрати на заміну радянського герба на щиті "Батьківщини-матері" в розмірі 36 мільйонів гривень. Всі роботи мають бути завершені до 24 серпня, Дня Незалежності України.


Запропонував старенькій киянці допомогу: Власниця трикімнатної квартири на Печерську пустила до себе незнайомця і стала безхатьком

субота, 27 липень 2024, 21:00

Власниця трикімнатної квартири на Печерську на схилі років опинилась на вулиці через зухвалого шахрая, який привласнив її помешкання. За словами правоохоронців, 48-річний чоловік підшукував людей без родичів, які мають у власності нерухомість. Таким чи...

Слуги Зеленського різко піднімають податки і собі зарплатню. А тим часом вже третині українців має гроші тільки на їжу, і ще кожному десятому не вистачає навіть на це - соціологи

субота, 27 липень 2024, 20:00

32% сімей в України грошей вистачає лише на їжу - купувати одяг складно. Про це повідомляє видання Дзеркало тижня з посиланням на дані Центра Разумкова, передають Патріоти України. . Ще майже половині сімей українців (48%) грошей вистачає на їжу та о...