Моторошна спека і буревії: Синоптики дали прогноз погоди в Україні на липень і серпень

Погода в Україні у липні і серпні 2021 року буде досить мінливою. Саме такий прогноз дають синоптики, повідомляє портал Meteoprog. Очікуються періоди з дощами, сильною спекою, грозами і навіть бурею, передають Патріоти України.

Яка погода буде в липні

За словами народного синоптика Леоніда Горбаня, Липень почнеться з дощів, а потім увірветься сильна спека."

Початок липня буде дощовим, з 4 по 8 липня варто очікувати аномальної спеки, а 11-12 липня прийдуть дощі і бурі. З 18 до 28 липня повернеться спека, з 25-го числа очікуються грози. Така погода протримається до кінця місяця", - говорить він.

Згідно ж прогнозу ресурсу Gismeteo, перша половина липня буде з середньою літньою температурами. Синоптики аномалій не очікують, а ось остання декада червня буде спекотною (понад +30 градусів), з дощами і грозами. Принаймні, такий прогноз дають синоптики для Києва.

Яка погода буде в серпні

За прогнозом Леоніда Горбаня, в останній літній місяць сильна спека чергуватиметься з періодами дощів. Але в цілому серпень обіцяє бути теплим, а в кінці місяця ночами буде вже відчуватися "дихання осені". "1-3 серпня очікується сильна спека, в цей же час можливі грози і бурі. З 11 по 14, а також 22, 27 і 29 серпня - дощі, з 19 до 21 і з 23 до 26 серпня ‒ жарко", ‒ підсумував синоптик.

Нагадаємо, раніше синоптик уточнив прогноз, якою буде погода на Трійцю. Провідний синоптик Українського гідрометцентру Роман Мурмило заявив, що сильної спеки чекати не варто, але стане менше хмар і припиняться опади.

У Канаді закінчуються терміни візової програми для українських біженців: Що буде далі

четвер, 28 березень 2024, 10:28

Міністр імміграції Канади Марк Міллер заявив, що він не має планів продовжувати екстрену візову програму для українців. Термін її дії закінчується 31 березня, передають Патріоти України. Про це пише видання The Globe and Mail. Програма "Дозвіл на екстр...

Є певна тенденція: Чому українські біженці повертаються з-за кордону - дослідження

четвер, 28 березень 2024, 9:59

Українські біженці повертаються з-за кордону з різних причин. Найчастіше - з емоційних, але є й інші важливі чинники, передають Патріоти України. Як вибір країни та рівень доходів українців впливає їхнє на рішення повернутися до України, РБК-Україна ро...