Моторошна трагедія, давили один одного в натовпі: В Ізраїлі під час свята Лаг ба-Омер загинули десятки людей (фото, відео)

В Ізраїлі пізно ввечері 29 квітня в результаті тисняви під час релігійного свята Лаг ба-Омер на горі Мерон загинули 44 людини, ще близько ста постраждали, передають Патріоти України.

На місце події прибули десятки машин швидкої допомоги і шість вертольотів для евакуації поранених. Інцидент стався, коли понад 100 тисяч вірян зібралися біля могили рабина Шимона Бара Іохая для щорічного поминання, які включають в себе молитву, містичні пісні і танці. Святковий збір був наймасштабнішим після початку пандемії COVID-19.

На місці НП влаштували польовий госпіталь. Солдати ізраїльської поліції працювали над евакуацією поранених і розчищенням натовпу з місця події. Телефонний зв'язок перестав працювати, коли тисячі людей намагалися зв'язатися з членами сім'ї і службами екстреної допомоги.

За деякими даними, тиснява сталася в результаті обвалення трибун. Точна причина поки невідома. "Ми були біля виходу, вирішили, що хочемо піти, а потім поліція заблокувала ворота, тому той, хто хотів вийти, не міг вибратися. В такому поспіху ми накинулися один на одного... Я думав, що помру. Я бачив поруч з собою мертвих людей", – розповів очевидець.

Прем'єр-міністр Біньямін Нетаньяху назвав подію "серйозною катастрофою". "Ми всі молимося за одужання поранених. Я прошу посилити рятувальні сили, що діють в цьому районі", – сказав він.

ТЦК загрожує повний колапс: Раді доведеться правити закон про мобілізацію

субота, 27 квітень 2024, 1:45

Як пише видання Texty, територіальні центри комплектування (ТЦК) не встигнуть актуалізувати дані усіх військовозобов’язаних за 60 днів, як того вимагає новий закон про мобілізацію, і це створить додатковий хаос, передають Патріоти України. "Управлінсь...

Не холодно і не спекотно: На вихідні настане така погода, що трапляється раз на рік - синоптик

субота, 27 квітень 2024, 0:55

На вихідних в Україні очікується чудова весняна погода з комфортною температурою. Про це повідомила синоптик Наталка Діденко на своїй сторінці Facebook. "Вихідними, 27-28 квітня, в Україні буде така погода, яка буває чи не раз на рік", - каже вона. ...