Моторошні наслідки: У США жінці через грип ампутували руки та ноги (фото)

У США жінці через грип ампутували руки та ноги

Американці ампутували всі чотири кінцівки через ускладнення, що виникли після зараження грипом. Як повідомляє Daily Mail, 42-річна Крістін Фокс зі штату Огайо звернулася з болем у горлі до відділення невідкладної допомоги, де їй діагностували грип, передають Патріоти України.

Через кілька днів її симптоми погіршилися, і при повторному обстеженні лікарі виявили у неї знижений кров'яний тиск, нестачу кисню та сепсис – сильне запалення через інфекцію, при якому надмірна реакція імунітету призводить до пошкодження органів.

Під час госпіталізації жінку під'єднали до апарату штучної вентиляції легень, але вже через день у неї розвинулася бактеріальна пневмонія та почали відмовляти нирки. Жінку ввели в медикаментозну кому, щоб уникнути подальшого погіршення стану. Через те, що до кінцівок не надходило достатньо крові, лікарям довелося ампутувати їх, щоб урятувати жінці життя.

За кілька тижнів пацієнтку відправили до медичного центру, де вона проходила тригодинну фізіотерапію щодня протягом шести тижнів, щоб навчитися користуватися протезами рук та ніг.

Руки були ампутовані трохи нижче ліктя, а ноги нижче колін, тому у жінки зберігся відносно великий діапазон рухів. Зволікання з ампутацією могло призвести до того, що видалення кінцівок могло бути масштабнішим і погіршення якості життя жінки.

Молочка перетворюється для більшості українців на розкіш: Експерти прогнозують подальше зростання цін

субота, 27 липень 2024, 19:00

У червні зростання цін на продукти прискорилося і стало найбільшим з початку 2024 року, нагадують Патріоти України. Восени ще подорожчають п’ять категорій продуктів, серед них і молоко. . Скільки зараз коштує молоко в Україні та чому ціна на нього зро...

Музичний фестиваль "Рандеву" в Юр Малі: Вєрка Сердючка зі сцени звернулася до Алли Пугачової (відео)

субота, 27 липень 2024, 18:00

26 липня, стартував щорічний музичний фестиваль "Рандеву" в Юрмалі, який організувала латвійська співачка Лайма Вайкуле. Не секрет, що на захід вона запросила і українських виконавців, зокрема, Настю Каменських, Макса Барських, ALEKSEEV та Вєрку Сердюч...