Моторошні пожежі в Якутії: Авіацію для гасіння направили із похибкою... у 100 км від вогнищ загоряння, місцеві у відчаї

"Все в огне, мы в окружении", - СМИ сообщают про катастрофу с пожарами в Якутии, помощь отправили не тудаЛітаки, відправлені Міністерством оборони Росії в Якутію на гасіння лісових пожеж, прибули не туди. Авіацію для гасіння пожеж відправили з похибкою в 1000 кілометрів від найскладнішого району - Гірського улусу, звідки смог уже дійшов до столиці регіону Якутська. Про це повідомляють журналісти російського Тelegram-каналу Readovka, передають Патріоти України.

У той час, як чотири вертольоти працюють на заході регіону, волонтери в Марагасі в розпачі. "Все в огне, мы в окружении, техники нет. Последние тракторы забрали, ситуация очень сложная. Только слухи ходят, что у нас будет поддержка. Мы сначала сдержали огонь, но он прорвался сегодня. Сейчас я стою в плотнейшем тумане из огня...", - повідомили волонтери.

Найвища пожежонебезпека в найближчі дні збережеться в Сибіру і на Далекому Сході - в Красноярському краї, Іркутській області, Хабаровському краї, Якутії і Магаданській області. Про це повідомив науковий керівник Гідрометцентру Росії Роман Вільфанд. Найбільша площа, охоплена вогнем, зараз в Якутії, там діють 150 пожеж - горять понад шістсот гектарів. Основні причини - спека і сухі грози. Тим часом єдиний літак-амфібія не встигає гасити осередки. У селі Кюкей, яке в 100 км від Сунтар, куди послали авіацію, просто нічим дихати. Пожежа вже в 5 км від села, все заволокло димом.

"Наши отцы, дяди, братья, дедушки тушат пожар, но их мало. Наши власти отказались от помощи Ди Каприо, типа у наших все есть. У нас ничего нет", - кажуть місцеві.

Тато чи мама? Вчені пояснили, від кого діти успадковують розумові здібності

четвер, 28 березень 2024, 18:30

Інтелект, як і інші здібності дитини визначається спадковими факторами та неспадковими факторами. Як стверджують вчені інтелект - це лише на 40–60% спадковість, решта залежить від впливу середовища. Науковців давно цікавило питання, хто в цих відсотках...

Шокуючий інцидент: На Кіровоградщині чоловік відібрав зброю у поліцейського та вистрілив собі у голову

четвер, 28 березень 2024, 17:23

У місті Світловодськ Кіровоградської області чоловік скоїв самогубство, відібравши зброю у поліцейського. Пpо це "Суспільне" повідомила речниця територіального управління Державного бюро розслідувань у місті Миколаїв Ольга Проценко, передають Патріоти...