Моторошно навіть дивитися: Лікар показав довгий кров'яний тромб, який видалили у хворого на коронавірус

Коронавірус може призвести до утворення тромбів. Частота серцевих нападів, інсультів або втрати кінцівок унаслідок появи згустків крові варіюється від 2 до 5%. Про це в Twitter у середу, 5 травня, написав Амбаріш Сатвік, судинний хірург із лікарні сера Ганги Рама в Делі (Індія), передають Патріоти України.

Він також опублікував фото тромбів, які витягли з артерії в нозі пацієнта з COVID-19. "Як виглядають тромби при Covid... Нам вдалося врятувати кінцівку", – повідомив лікар.

Тромби при коронавірусі.

Медичному виданню DoctorNDTV він пояснив, що тромб, який виник у кровоносній судині, може порушити процес кровопостачання пов'язаних із ним органів. Доктор Сатвік додав, що коронавірус може призвести до вірусного міокардиту або утворення тромбів в артеріях, які можуть бути причиною гострого інфаркту міокарда – поширеного явища при COVID-19. Іноді навіть молоді люди можуть отримати серцевий напад або інсульт.

Як повідомив доктор Нареш Трехан, тромби під час коронавірусу можуть виникати в головному мозку, легенях, нирках, печінці або будь-якій іншій частині тіла. Він зазначив, що такі випадки були відомі і під час першої хвилі захворюваності, але зараз їх фіксують частіше.

"Ми бачили, як багато молодих людей помирають через серцевий напад. Тому всі повинні бути обережні та належно спостерігатися у навченого лікаря. Крім того, люди, які страждають на постковідний синдром, повинні постійно підтримувати зв'язок зі своїми лікарями", – підкреслив медик.

Скриншот.

Австралійські генетики дізналися, чому одні люди хворіють на рак, а інші ні

субота, 20 квітень 2024, 3:25

Рак є серйозним і поширеним захворюванням, що забирає мільйони життів щороку. Але вчені наблизилися ближче до розгадки причин його виникнення і створення нових ліків. В австралійському Університеті Фліндерса група дослідників зробила відкриття в галузі...

Чемпіон світу зізнався, кого вважає одним із найсильніших українських боксерів ХХI століття

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:29

Чемпіон світу у першій напівсередній вазі за версією WBF Арам Фаніян (24−2, 6 КО) поділився очікуваннями від поєдинку майбутнього бою українця Сергія Дерев’янченка (14−5, 10 КО) з Воном Александром (18−10−1, 11 KO), передають Патріоти України. «Вважаю ...