Моторошний експеримент: Чим закінчилося схрещування шимпанзе і людини

У лютому 1926 року в Африку відправили біолога Іллю Іванова для того, щоб він здійснив штучне запліднення самок шимпанзе сім'ям людини, передають Патріоти України.

Вчений, який вважався фахівцем в області штучного запліднення тварин, ще в 1899 році почав виводити гібриди миші і щура, миші і морської свинки, зебри і осла, антилопи і корови. І окрилений своїми успіхами, біолог припустив, що, можливо, за допомогою штучного запліднення вийде створити гібрид людини і мавпи.

До осені 1925 року на експеримент схрещування людини і шимпанзе Академія наук виділила 10 тисяч доларів. Однак незабаром після прибуття в Африку, а саме в Кінд, Іванов дізнався, що там були лише шимпанзе, які не досягли статевої зрілості. Тому експеримент був перенесений на 1927 рік.

У лютому Іванов запліднив двох самок шимпанзе сім'ям невідомих донорів-людей. А потім провів осіменіння ще однієї мавпи на прізвисько Чорна. Однак ні в одному з трьох випадків вагітність не наступила.

Біолог не втрачав надії і почав пропонувати запліднити жінок-добровольців сім'ям самця шимпанзе. Однак колеги вченого не зустріли цю ідею з ентузіазмом. Планам Іванова так і не судилося збутися. Незабаром вченого піддали політичній критиці і заслали в Алма-Ату, де він помер від крововиливу в мозок.

ТЦК загрожує повний колапс: Раді доведеться правити закон про мобілізацію

субота, 27 квітень 2024, 1:45

Як пише видання Texty, територіальні центри комплектування (ТЦК) не встигнуть актуалізувати дані усіх військовозобов’язаних за 60 днів, як того вимагає новий закон про мобілізацію, і це створить додатковий хаос, передають Патріоти України. "Управлінсь...

Не холодно і не спекотно: На вихідні настане така погода, що трапляється раз на рік - синоптик

субота, 27 квітень 2024, 0:55

На вихідних в Україні очікується чудова весняна погода з комфортною температурою. Про це повідомила синоптик Наталка Діденко на своїй сторінці Facebook. "Вихідними, 27-28 квітня, в Україні буде така погода, яка буває чи не раз на рік", - каже вона. ...