Моторошний експеримент: Чим закінчилося схрещування шимпанзе і людини

У лютому 1926 року в Африку відправили біолога Іллю Іванова для того, щоб він здійснив штучне запліднення самок шимпанзе сім'ям людини, передають Патріоти України.

Вчений, який вважався фахівцем в області штучного запліднення тварин, ще в 1899 році почав виводити гібриди миші і щура, миші і морської свинки, зебри і осла, антилопи і корови. І окрилений своїми успіхами, біолог припустив, що, можливо, за допомогою штучного запліднення вийде створити гібрид людини і мавпи.

До осені 1925 року на експеримент схрещування людини і шимпанзе Академія наук виділила 10 тисяч доларів. Однак незабаром після прибуття в Африку, а саме в Кінд, Іванов дізнався, що там були лише шимпанзе, які не досягли статевої зрілості. Тому експеримент був перенесений на 1927 рік.

У лютому Іванов запліднив двох самок шимпанзе сім'ям невідомих донорів-людей. А потім провів осіменіння ще однієї мавпи на прізвисько Чорна. Однак ні в одному з трьох випадків вагітність не наступила.

Біолог не втрачав надії і почав пропонувати запліднити жінок-добровольців сім'ям самця шимпанзе. Однак колеги вченого не зустріли цю ідею з ентузіазмом. Планам Іванова так і не судилося збутися. Незабаром вченого піддали політичній критиці і заслали в Алма-Ату, де він помер від крововиливу в мозок.

Старі будинки і медицина: Українці відверто про несподівані мінуси життя у Британії

вівторок, 20 травень 2025, 17:38

Активне обговорення на тему недоліків проживання у Великій Британії виникло під відео українки Ольги Резнікової на її сторінці у Instagram. Її відео «Мінуси життя в Британії» зібрало понад 115 тисяч переглядів та тисячі вподобайок, передають Патріоти У...

Залишався свіжим та не зіпсованим кілька тисячі років: Який "золотий" продукт брали з собою у потойбіччя фараони Єгипту, царі та герої Давньої Греці

вівторок, 20 травень 2025, 16:58

Вчені з’ясували, що нетлінним скарбом фараонів свого часу був мед. Ще б пак, під час досліджень у Єгипті, Греції та Грузії археологи виявили посудини з медом, вік яких сягає понад від 3000 до 5000 років. І — що найвражаюче — цей мед залишився їстівним,...