Мова йде про мільярди: Нейтральна Швейцарія заморозила чергову порцію активів росіян

Влада Швейцарії заморозила близько 8,8 млрд доларів фінансових активів, що є власністю громадян Росії. Про це повідомляє агенція Reuters, передають Патріоти України.

Таке рішення ухвалили відповідно до санкцій, спрямованих на покарання Росії за повномасштабне вторгнення в Україну. Державний секретаріат з економічних питань, що контролює санкції, повідомив, що цифра є лише останньою оцінкою і може бути змінена.

"Було важко назвати точну цифру через нових людей, які були додані або вилучені з санкційного списку, а також судові справи щодо заморожування або розблокування додаткових активів. Точніша цифра очікується до кінця другого кварталу 2024 року, коли швейцарські банки звітуватимуть уряду", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, збільшення заморожених активів пов'язане зі зростанням на 300 осіб і 100 компаній і організацій, які потрапили до списку санкцій за останній рік. Йдеться про приблизний прибуток від грошових депозитів, облігацій, акцій, а також власності та елітних авто.

Також заблоковано переміщення активів в іноземній валюті на суму 7,4 млрд франків російського центрального банку. Активи яких саме осіб заморозили - не повідомляється.

Заблоковані активи становлять тільки частину загальних статків росіян у Швейцарії. За оцінками Асоціації швейцарських банкірів, у банках країни зберігається 150 млрд франків.

Диву даєшся, звідки древні знали такі технології більше 4,5 тисяч років тому: Науковці з'ясували, як зводили найдавнішу зі славетних пірамід Єгипту

субота, 27 липень 2024, 14:45

Досліджуючи околиці піраміди Джосера, вчені знайшли ймовірний спосіб, яким стародавні єгиптяни доставляли кам’яні блоки для будівництва небаченої доти за розмірами споруди, що стала передвісницею знаменитих трьох великих пірамід поблизу Гізи, зазначают...

Настільки підготовленому ухилянту треба у школу морських диверсантів: На Дунаї українські прикордонники затримали чоловіка, який намагався на підводному скутері дістатися Румунії (фото)

субота, 27 липень 2024, 14:30

Під час патрулювання державного кордону на річці Дунай прикордонники виявили 38-річного чоловіка, який вплав намагався незаконно потрапити до Румунії, передають Патріоти України з посиланням на Держприкордонслужбу. . "Кмітливого "плавця" охоронці корд...