За пологи - 8 тис., а за інсульт - 19: МОЗ показав ціни на медпослуги в Україні

Міністерство охорони здоров'я України опублікувало ціни на медичні послуги. Це ті суми, які отримають лікувальні установи з бюджету країни за надану допомогу. Таке нововведення - другий етап медичної реформи, передають Патріоти України.

Як зазначають у пресслужбі МОЗу, зазначені ціни ще має затвердити Кабмін, однак до цього має відбутися публічне обговорення. Наприклад:

  • Допомога при гострому інфаркті коштуватиме 16 тис. грн;
  • Інсульт коштуватиме 19 тис. 332 грн;
  • Пологи – 8 136,03 грн;
  • Туберкульоз – 20 тисяч 663 грн.

"На сайті МОЗ розміщено проєкт найочікуванішої постанови, яка визначає тарифи та механізми оплати медичних послуг для екстреної, вторинної (спеціалізованої), третинної (високоспеціалізованої), паліативної медичної допомоги, медичної реабілітації, медичної допомоги дітям до 16 років, медичної допомоги у зв'язку з вагітністю і пологами", – йдеться у повідомленні пресслужби. З повним переліком тарифів можна ознайомитися тут.

В Україні працівників зможуть звільняти за неповідомлення про родичів, які лишилися на тимчасово окупованій території

п’ятниця, 26 квітень 2024, 14:58

У роботодавців з’явиться нова підстава для звільнення працівників - неповідомлення працівниками роботодавцю інформації щодо наявних у них зв’язків з фізичними особами, які знаходяться на тимчасово окупованій території України, передають Патріоти Україн...

Це ще не кінець! Кліматологиня попередила українців про нові бурі з пилом із Сахари

п’ятниця, 26 квітень 2024, 14:45

Пил із Сахари, що долітає до України, рідкісне явище, але воно підпорядковується атмосферній циркуляції. Влітку українцям варто очікувати його повернення. Про це в ефірі телемарафону заявила кліматологиня, фахівчиня в галузі зміни клімату та довгострок...