Може бути дуже небезпечним! Вчені розповіли про шкоду популярного знеболюючого

Вчені виявили небезпечна властивість парацетамолу, який вважається одним з найбезпечніших знеболюючих, повідомляє видання Medicalx Press, передають Патріоти України.

За інформацією медиків, парацетамол може викликати серйозні захворювання і є небезпечним для деяких людей.

Також парацетамол підвищує кров'яний тиск і збільшує ризик виникнення серцевих захворювань. Фахівці рекомендують відмовитися від цього препарату людям, що страждають гіпертонією.

Дослідники провели експеримент в якому добровольці з високим тиском приймали таблетки. Відзначається, що перша група отримувала плацебо, а друга 1 г парацетамолу чотири рази на день.

У результаті з'ясувалося, що люди, які отримували парацетамол, відчули значне підвищення артеріального тиску. Вчені кажуть, якщо вживати цей препарат регулярно, то це може привести до інсульту.

Чемпіон світу зізнався, кого вважає одним із найсильніших українських боксерів ХХI століття

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:29

Чемпіон світу у першій напівсередній вазі за версією WBF Арам Фаніян (24−2, 6 КО) поділився очікуваннями від поєдинку майбутнього бою українця Сергія Дерев’янченка (14−5, 10 КО) з Воном Александром (18−10−1, 11 KO), передають Патріоти України. «Вважаю ...

"Ти шо - москаль?": Кікбоксер із РФ епічно поскаржився на українців та латишів

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:16

Він поскаржився на те, що у Харкові, де він жив на початку повномасштабного вторгнення армії агресорів в Україну, його ображали через мову. "Нам із дружиною було важко в Європі, де сильна русофобія, там про росіян говорять або погано, або ніяк. Усіх зм...