Може бути страшний неврожай: Екологи прогнозують аномально жарке літо в Україні

Літо в Україні за прогнозами кліматологів буде дуже спекотне і з високою температурою. Степи атакуватиме посуха, а ярі культури передчасно дозріватимуть, передають Патріоти України.

За прогнозами екологів, 2021-й рік буде ще спекотніше, ніж попередній. Це призведе до проблеми з врожайністю, пересихання річок, а питання з питною водою буде загострюватися не тільки в нашій країні, а й у всьому світі.

"Очікується, що 2021-й рік буде значно тепліше попереднього, який побив рекорди за кількістю днів у році з температурою вище 30℃. Потепління стрімко відбувається в північних регіонах України. При цьому степ атакує посуха", – кажуть експерти.

Такі зміни клімату можуть спровокувати передчасне дозрівання ярих культур і одночасно знизити їх врожайність. А ось умови вегетації для озимої пшениці стануть більш сприятливими. Також озимий ріпак краще буде рости в північних регіонах і гірше в степу. На північ перемістяться і зони вирощування сої та соняшнику.

Вирощування кукурудзи може стати проблематичним. Також прогнозується поширення різних хвороб рослин, шкідників і активізація бур'янів.

Кліматолог Віра Балабух попередила про катастрофи через глобальну зміну клімату. Також вона розповіла, які території України можуть піти під воду, і висловила думку, що в захопленому Російською Федерацією Криму ситуація з водою тільки погіршиться.

Керівник Української кліматичної мережі Ілля Єременко заявив, що світ може зіткнутися з такими змінами клімату, при яких стане неможливим виживання людства. Для того щоб цього уникнути, в українців є не більше десятиліття.

Зростання цін в Україні прискориться: Нацбанк оновив прогноз з інфляції

п’ятниця, 3 травень 2024, 15:45

Темпи зростання споживчих цін в Україні впали до 3,2% р/р у березні, що суттєво нижче прогнозу НБУ. Інфляція прискориться вже найближчим часом, передають Патріоти України з посиланням на "Інфляційний звіт" Національного банку України (квітень 2024 року...

Чоловік відмовився від мобілізації через пораду брата-військового: Стало відомо, чим це закінчилось

п’ятниця, 3 травень 2024, 14:58

У Чернівецькій області до 1 року та 10 місяців обмеження волі засудили чоловіка, який отримав повістку, проте ухилився від мобілізації. На суді він заявив, що в армію не пішов, оскільки його брат-військовий порадив уникати служби. Про це йдеться у вир...