Може навіть вбити: Трамп розповів, яким препаратом рятується від коронавірусу

Президент США Дональд Трамп для запобігання зараження коронавірусом приймає препарат гідроксихлорохін, який згідно попередження фахівців може бути вкрай небезпечним. Про це він заявив на брифінгу в Білому домі, передають Патріоти України.

"Я приймаю його приблизно півтора тижні, і я все ще тут, я все ще тут", - сказав Трамп. Хлорохін і його похідний, гідроксихлорохін, зазвичай використовують для лікування малярії та вовчака. При цьому, на даний момент немає ніяких доказів того, що цей препарат може запобігти зараженню коронавірусом. Більш того, деякі фахівці запевняють, що ліки мають серйозні побічні ефекти.

Так, екс-президент по плануванню сім'ї доктор Леана Вень заявила, що "немає доказів ефективності гідроксихлорохіну ні щодо лікування COVID-19, ні щодо профілактики".

"Цей препарат має серйозні побічні ефекти. Я дуже стурбована тим, що Дональд Трамп продовжує моделювати поведінку, яке може завдати шкоди багатьом американцям", - написала Леана Вень на своїй сторінці в Twitter.

Відзначимо, що згідно бразильському дослідженню, опублікованому в журналі Американської медичної асоціації Open Network (Jama), 81 пацієнт із зараженням або підозрою на зараження отримували щоденну дозу хлорохіну. В ході дослідження пацієнтів розділили на групи з високими і низькими дозами. Дослідники планували оцінити свої результати через 28 днів.

Але через 13 днів шість з 40 пацієнтів у групі з низькою дозою померли, в порівнянні з 16 з 41 пацієнта в групі з високою дозою. Крім того, у п'яти пацієнтів в групі з високими дозами були серцеві захворювання. Троє з них померли.

"Це сигнал, що надурили": Військовий-нардеп розніс позицію влади щодо демобілізації в Україні

субота, 20 квітень 2024, 17:30

Відсутність закону про демобілізацію демотивує українських військовослужбовців. Якщо влада встановить бодай якісь, але чіткі терміни для демобілізації, то це навпаки спрацює в плюс та додасть бойової наснаги Збройним силам України. Про це телеканалу "Е...

На відео вбивства поліцейського у Вінницькій області є наші військовослужбовці - Сухопутні війська ЗСУ

субота, 20 квітень 2024, 17:02

На відео з Вінницької області, на якому зафіксована перевірка поліцейськими автомобіля і стрілянина, внаслідок якої один поліцейський загинув і одиндістав поранення, є військовослужбовці однієї з частин Сухопутних військ Збройних сил України. Про це ві...