Може початися наплив медуз: Після шторму узбережжі популярного курорту в Україні "всіяне" водоростями (фото, відео)

У понеділок, 21 червня, по всьому узбережжю Азовського моря спостерігався шторм, який виніс на берег багато водоростей. Місцеві жителі Приморського посаду занепокоєні тим, що буря принесе до берега велику кількість медуз, адже минулого року вода просто кишіла цими морськими створіннями, передають Патріоти України.

Як повідомило місцеве видання "РІА Мелітополь", рибалки помітили на глибині величезну кількість медуз. А тепер шторм підняв їх з глибини і це може привести до того, що вони знову атакують узбережжя. А от щодо водоростей, то старожили кажуть, що їх підірвали з глибини великі риболовні судна, яких вони нарахували напередодні шторму аж 17.

За словами фахівців з Інституту рибного господарства і екології моря, на розмноження медуз впливає багато факторів. До прикладу дорослі сцифоїдні медузи дрейфують з течією, тому розподілення і скупчення цих медуз дуже залежать від вітрів, а їхня чисельність біля берегів завжди визначається напрямом того вітру, який переважає.

Чисельність медуз корнерот буде збільшуватися з поступовим прогріванням морської води, кажуть вчені. А вітри південного напрямку, які переважають влітку, тільки сприятимуть підвищенню їхньої чисельності. Якщо ж літо буде прохолодним, то кількість медуз помітно скоротиться.

"Дістав з-під завалів трьох людей": У Дніпрі 14-літній підліток допомагав рятувати постраждалих після атаки РФ (фото)

п’ятниця, 19 квітень 2024, 21:52

Місцеві журналісти також поспілкувались з юним рятувальником. Тимофій мешкає неподалік п'ятиповерхівки, в яку влучив ворожий снаряд. Він відразу прибіг на місце трагедії та почав допомагати рятувальникам. Юнак допомагав виводити постраждалих людей з ме...

Вигадали нову схему: Шахраї під виглядом співробітників ДБР виманювали у людей гроші

п’ятниця, 19 квітень 2024, 21:00

Аферисти пропонували широкий спектр послуг для потенційних "клієнтів" - від закриття кримінальних проваджень до переслідування конкурентів, заявників. Викрито групу шахраїв, які під виглядом співробітників Державного бюро розслідувань видурювали у люде...