Може початися паніка: На Європу чекає до 5 млн українських біженців у разі великої війни з РФ, - Резніков

Якщо Росія розв'яже широкомасштабний наступ на Україну, то в Європі може з'явитися 3-5 млн українських біженців. Крім того, при цьому сценарії весь континент зіштовхнеться із проблемами продовольчої безпеки, зазначають Патріоти України.

Він нагадав, що Євросоюз дуже залежить від імпорту продуктів харчування, зокрема – зерна. Ескалація конфлікту якщо не припинить повністю, то точно підірве постачання багатьох товарів до ЄС як з України, так і з РФ, "створюючи низку проблем із продовольчою безпекою для всього континенту".

"Напад Росії також означав би остаточний кінець заснованому на правилах міжнародного порядку, відчинивши двері в нову еру глобальної нестабільності, яка поставила б під загрозу десятиліття безпрецедентного миру на більшій частині Європи", – продовжив Резніков.

Він назвав режим президента РФ Володимира Путіна прагматичним – який оцінюватиме всі "за" та "проти" широкомасштабного наступу. Тому, як написав міністр, ескалація конфлікту "можлива, але її все ж таки можна уникнути". Для цього світу потрібно показати свою готовність протистояти агресії РФ і реагувати на загрози.

Москву потрібно переконати в тому, що "ціна нового наступу надто висока, щоб про неї думати", у політичному, економічному та соціальному планах, наголосив глава Міністерства оборони України.

"Нездатність рішуче відреагувати на останні загрози Росії тільки підвищить ціну стримування Кремля", – додав він. Нагадаємо, що міністр оборони України раніше попереджав: Росія може задіяти до 94,3 тис. військових у разі наступу на Україну.

"Прошу звинувачувати у моїй смерті Путіна і росіян": Нові подробиці щодо загибелі жінки в дендропарку Кропивницького

вівторок, 7 травень 2024, 23:55

У дендропарку у Кропивницькому Кіровоградської області 7 травня жінка впала з оглядового колеса. Факт її загибелі "Суспільному" підтвердила речниця поліції області Віталіна Бевзенко, нагадують Патріоти України. З її слів, інформація на номер 102 надійш...

Зал підспівував: alyona alyona та Jerry Heil довели до сліз промовистим номером про силу жінок

вівторок, 7 травень 2024, 23:33

У Швеції на сцені міжнародного конкурсу "Євробачення-2024" дует alyona alyona та Jerry Heil приголомшив виконанням пісні Teresa & Maria, передають Патріоти України. Виконавиці вийшли боротися за місце у фіналі під номером п'ять. У цей час зала затамува...