Може претендувати на світовий рекорд: 14-річна українка підкорила Кіліманджаро

14-річній Марії Сахарук вдалося потрапити до Книги світових рекордів як наймолодшій українці, якій вдалося підкорити найвищу точку Африки - гору Кіліманджаро. Дівчина присвятила рекорд Україні. Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна", передають Патріоти України.

"Я дуже хочу присвятити цей рекорд і моє сходження всім українцям і українкам, які щодня воюють за нас, щодня відстоюють інтереси нашої країни. І роблять так, щоб я, молодь України, потім змогла будувати країну, про яку ми мріємо і яку ми хочемо", - розповіла вона.

Як зазначила українка, на сходження знадобилося сім днів. Кіліманджаро є найвищим стратовулканом Африки, розташованим на північному сході Танзанії, найвищою точкою континенту (5895 метрів над рівнем моря).

За словами директорки Книги світових рекордів Ганни Крисюк, історія 14-річної українки є чудовим прикладом для всього світу та правильним репрезентатором України.

"Це показує, що ми долаємо вершини, ми об'єднуємо світ довкола того, щоб допомагати Україні в різних формах, і з наймолодшого віку ми популяризуємо здоровий спосіб життя. Ми ставимо в приклад іншим, що можливо неможливе, навіть коли всі забороняють. І завдяки цьому український прапор майорить на найвищих вершинах світу, куди не кожна країна може піднятися, і долає ці вершини", - прокоментувала вона.

На її переконання, Сахарук може претендувати і на світовий рекорд, враховуючи всі труднощі та війну в Україні. Юна спортсменка розповіла, що в планах - підкорення Монблану в Альпах і кілька гір у Південній Америці.

Відкртився? Закарпатський ТЦК прокоментував інформацію про обшуки в хустського воєнкома

четвер, 22 серпень 2024, 23:45

Інформація про те, що до начальника Хустського районного територіального центру комплектування Василя Зубатова прийшли з обшуками, не відповідає дійсності. Про це йдеться в заяві Закарпатського обласного ТЦК та СП, передають Патріоти України. Пресслужб...

Побив секретаря міськради: Мер Ромнів отримав підозру (фото)

четвер, 22 серпень 2024, 22:29

Виконувач обов’язків керівника Сумської обласної прокуратури Олександр Коршун сьогодні повідомив про підозру очільнику однієї з територіальних громад Сумської області за фактом вчинення насильства щодо службової особи. За даними правоохоронців, 22 груд...