Може привести до катастрофи: NASA знайшло "вм'ятину" в магнітному полі Землі

Щоб підготуватися до майбутніх загроз, NASA продовжує відстежувати стан магнітного поля.

Над Південною Америкою і південною частиною Атлантичного океану фахівці NASA виявили "вм'ятину" в магнітному полі Землі, яка може привести до катастрофи для тисяч супутників в космосі. Про це повідомляє видання Mirror, передають Патріоти України.

Наразі південноатлантична аномалія (SAA), яка виникла в результаті змін в русі ядра Землі, не впливає на повсякденне життя, проте в майбутньому, при більшому ослабленні може дозволити небезпечним часткам сонячного випромінювання досягти нашої планети.

Крім того, за даними NASA, це випромінювання частинок може вивести з ладу бортові комп'ютери супутників на низькій навколоземній орбіті. Щоб підготуватися до майбутніх загроз, NASA продовжує відстежувати стан магнітного поля.

"Не дивлячись на те, що SAA повільно рухається, він зазнає деякі зміни в морфології, тому також важливо, щоб ми продовжували спостерігати за ним, продовжуючи місії", - підкреслив Террі Сабака, геофізик з Центру космічних польотів імені Годдарда.

Українка Вероніка Мірошниченко зізналась, чому потиснула руку російській тенісистці

неділя, 5 травень 2024, 13:51

Тенісистка Вероніка Мірошниченко, яка має російський паспорт, поділилась спогадами з матчів проти представниць країни-агресора. Українка розповіла, що на емоціях потиснула руку росіянці Анастасії Тиханової, однак після цього ігнорувала всіх спортсменок...

"Йому треба вчити нашу історію": Зірка українського боксу розніс Ломаченка

неділя, 5 травень 2024, 13:14

Український боксер Тарас Шелестюк висловився про позицію ексчемпіона в трьох дивізіонах Василя Ломаченка щодо вторгнення Росії в Україну, передають Патріоти України. За словами спортсмена, його співвітчизник повинен вчити історію України. «Я роблю те, ...