Може стати неконтрольованою: У Європі зафіксовано випадки смертоносної лихоманки Оропуш

В Європі зафіксовані перші випадки лихоманки Оропуш, яка нещодавно стала причиною двох смертей у Бразилії. Про це повідомляє Mirror, передають Патріоти України.

Дві людини, які повернулися з Куби, були госпіталізовані в Італії з симптомами лихоманки. 26-річна жінка захворіла на лихоманку та діарею після повернення в Верону 26 травня. 45-річний чоловік почав відчувати симптоми після поїздок до Гавани та Сантьяго-де-Куба і звернувся за медичною допомогою в Фори на півночі Італії 7 червня.

Професор імунології Денні Альтман з Імперського коледжу Лондона попереджає, що хвороба може стати неконтрольованою, особливо з урахуванням можливого впливу глобального потепління. У тяжких випадках лихоманка Оропуш може викликати неврологічні проблеми, такі як менінгіт.

Доктор Кончетта Кастільєтті, спеціаліст з вірусології, зазначає, що арбовіруси, до яких відноситься лихоманка Оропуш, є серйозною загрозою для громадського здоров’я. Лихоманка Оропуш — це інфекція, викликана вірусом Orthobunyavirus oropoucheense, який передається комарем Culicoides paraenses (маруим) в регіоні Амазонки. В лісових районах вірус можуть поширювати й інші комахи, а в містах — комар Culex quinquefasciatus.

У середині липня Тедрос Аданом Гебреєсус, голова ВООЗ, попередив, що нова пандемія може розпочатися в будь-який момент. Він навів як приклад спалах пташиного грипу H5N1.

Успіння Пресвятої Богородиці: Що обов'язково потрібно зробити 15 серпня, а що народна традиція категорично забороняє

четвер, 15 серпень 2024, 1:01

Православні християни 15 серпня за новим церковним календарем (28 серпня за старим) відзначають Успіння Пресвятої Богородиці. Це велике церковне свято належить до дванадесятих - найважливіших після Пасхи в православ'ї, передають Патріоти України. Що не...

Більшість студентів чоловічої статі втратила відстрочку від мобілізації

четвер, 15 серпень 2024, 0:13

Для відстрочки від мобілізації студент повинен навчатися на денній або дуальній формі. Його рівень освіти повинен бути вищим за отриманий попередній. Під час воєнного стану та загальної мобілізації в Україні вручити повістки можуть усім військовозобовʼ...