Може стати причиною нової епідемії: У Китаї виявили новий вірус, - ЗМІ

Носіями нового вірусу є свині, але вчені не виключають, що він може мутувати.

Вчені ідентифікували в Китаї новий штам вірусу грипу, що може спричинити ще одну пандемію, повідомляють Патріоти України.

Зазначається, що хоча наразі цей вірус не є надто небезпечним, але може мутувати. Вірус з'явився зовсім нещодавно, його носіями є свині, але ним можуть інфікуватися і люди. Вчених турбує, що вірус може мутувати, що дозволить йому з легкістю передаватися від людини до людини, а це може призвести до нової пандемії. За словами дослідників, хоча на цей час ситуація ще не стала загрозливою, новий вірус має всі характеристики, що свідчать про високу пристосованість до зараження людини.

Зазначається, що остання масова епідемія вірусу схожого типу, з якою зіткнувся світ, - спалах свинячого грипу у 2009 році, що почався з Мексики (отримав назву A/H1N1pdm09). Особливість нововиявленого вірусу полягає в тому, що він абсолютно новий, і люди або мають низький імунітет проти нього, або не мають зовсім. За даними медиків, наразі цей вірус, що назвали G4 EA H1N1, ще не становить надто великої загрози, але його треба внести до списку вірусів, за розвитком яких обов'язково треба стежити.

Джерело: ВВС Україна

У Євпаторії понад 200 тварин загинули під час пожежі у зоопарку

вівторок, 16 квітень 2024, 11:44

В тимчасово окупованій Євпаторії вночі згорів екзотаріум Тропік-парк, на пожежі врятовано жінку та двох ведмедів. Про це повідомляють російські ЗМІ у вівторок, 16 квітня.Зазначається, що повідомлення про спалах надійшло до служби порятунку о 02:33. Вог...

Готові відкритися уже через місяць: В аеропорту "Київ" заговорили про відновлення польотів

вівторок, 16 квітень 2024, 9:57

Міжнародний аеропорт "Київ" (Жуляни) готовий приймати пасажирів через місяць з моменту відкриття авіаперевезень. Коли саме це станеться, поки що невідомо, проте керівництво "Києва" запевняє, що всі технічні пошкодження аеропорту можна швидко усунути. П...