Може стати світовою бідою: В Індії виявили випадок "жовтого грибка" у хворого на COVID-19 - здатен спричиняти некроз тканин

В індійському місті Газіабад (штат Уттар-Прадеш) медики виявили перший випадок так званого жовтого грибка. Про це розповів лікар-отоларинголог Брая Пал Тягі 24 травня виданню DNA India, передають Патріоти України.

Кілька тижнів 45-річний пацієнт лікувався в лікарні від COVID-19 і видужував. Але з часом йому стало гірше. Чоловік не міг розплющити очей через набряк, у нього почалася кровотеча з носа, повідомило агентство ANI.

Тягі назвав симптоми "жовтого грибка". Пацієнти, як правило, відчувають млявість, утрату апетиту і ваги, також спостерігають погане загоєння ран, проблеми функціонування деяких внутрішніх органів та некроз тканин.

DNA India зазначило, що "жовтий грибок" – це смертельне захворювання. Єдиним засобом лікування є ін'єкція амфотерицину B, протигрибкового препарату широкого спектра дії. Зараження "жовтим грибком" переважно зумовлено поганою гігієною. Важливо підтримувати порядок у домі й утримувати його в максимальній чистоті, викидати зіпсовані продукти та фекалії, щоб запобігти росту бактерій і грибків, ідеться в повідомленні.

Times of India з посиланням на експертів пише, що "жовтий грибок" може бути набагато небезпечнішим, ніж дві інші різновиди інфекції – "чорний" і "білий". Він може спричиняти поліорганну недостатність і некроз. Більшість грибкових інфекцій виникає через антисанітарні умови. Медики вважають, що грибком заражаються через лікування стероїдами під час тяжкої форми COVID-19. Ці препарати знижують імунітет, пояснили лікарі.

В Україні хочуть запровадити нове маркування товарів у магазинах та в рекламі: Що зміниться

субота, 20 квітень 2024, 12:29

В Україні запропонували маркувати продукцію брендів, які досі не вийшли з російського ринку. У разі, якщо до законодавства внесуть відповідні зміни, маркування таких товарів стане обов'язковим не лише на прилавках магазинів, а й у рекламі, передають П...

Естонія змінює правила навчання для дітей українських біженців: Що треба знати

субота, 20 квітень 2024, 11:58

Влада Естонії ухвалила закон, що дозволяє виключати зі шкіл та дитячих садків дітей українських воєнних біженців, які покинули Естонію, не повідомивши про це навчальний заклад. Про це повідомила пресслужба парламенту країни, передає ERR, передають Пат...