Може вмістити 12 людей: На Львівщині сільський майстер створив океанську яхту (фото)

Мирон Гуменецький розповідає, що почав будувати яхту, щоб обійти довкола світу.

У селі Новосілка Львівської області майстер Мирон Гуменецький в ангарі на своєму подвір’ї впродовж 8 років збудував велику 14-метрову океанську яхту. Про це пише lviv1256, повідомляють Патріоти України.

Зазначається, що велика яхта може вмістити до 12 людей. Раніше майстер брав участь у створенні більших кораблів, але за рівнем складності, цей засіб став наймасштабнішим і найскладнішим. Мирон Гуменецький розповідає, що почав будувати яхту, щоб обійти довкола світу. Планується, що плавальний засіб, який назвали Starwind, стане комерційним проєктом.

Про яхту

На яхті облаштовані дві каюти для команди, одна капітанська, кают-компанія і камбуз (кухня). Яхта вийшла швидкою, спортивною, легкою, але в цей же час доволі комфортабельною.

«Вона має 45 футів, це майже 14 метрів у довжину. Ширина – 4 м, висота щогли 18 м, загальна вага 5,5-6 т. Лише сам баласт яхти (вантаж, який використовується для більшої осадки та сталості – ред.) важить близько 2 т. Креслення я отримав у Франції від чоловіка, разом із яким будував схожу яхту. Він вже мав досвід будівництва й ходіння на такій яхті і розповідав, що вона може розвивати швидкість до 16 вузлів (близько 30 км/год. – ред.)», – розповів Мирон.

Скільки це коштувало?

За його словами, будівництво коштувало приблизно 150-200 тисяч євро. Сама лише щогла коштувала 40 тисяч євро. Перший досвід пан Мирон набув, коли допомагав будувати козацьку чайку «Пресвята Покрова», яка вперше вийшла у відкрите море на початку 90-х.

До слова, це не перша «робота» Мирона Гуменецького. Він брав участь у будівництві:

  • дерев’яного човна «Шквал»,
  • козацьких чайок «Спас» та «Отаман»,
  • веслового океанського човна для львів’янина Дмитра Рєзвого, який планував вирушити в регату через Атлантичний океан.

Завдяки протестам українців: У Нью-Йорку скасували участь артистів балету з Росії у гала-концерті (фото)

субота, 20 квітень 2024, 12:44

У Нью-Йорку скасували участь артистів балету російського Маріїнського театру у гала-концерті, присвяченому 25-й річниці престижного балетного конкурсу Молодіжний гран-прі Америки, який мав відбутися 18 та 19 квітня. Про це повідомила посол України у СШ...

В Україні хочуть запровадити нове маркування товарів у магазинах та в рекламі: Що зміниться

субота, 20 квітень 2024, 12:29

В Україні запропонували маркувати продукцію брендів, які досі не вийшли з російського ринку. У разі, якщо до законодавства внесуть відповідні зміни, маркування таких товарів стане обов'язковим не лише на прилавках магазинів, а й у рекламі, передають П...