Один із 142 пептидів, які містяться в м'язових волокнах тунця, здатний боротися з коронавірусом і навіть діяти на нього руйнівно. Про це стало відомо під час дослідження вчених із коледжу харчових наук та інженерії Бохайського університету в Китаї. Результати наукової роботи опублікували на сайті Sciencedirect, передають Патріоти України.
Зазначається, що пептид має потужний пригнічувальний ефект на СOVID-19, водночас маючи низьку токсичність через природне походження.
Так, учені в своїй роботі використовували методи гідролізу і молекулярного докінгу проти коронавірусного ферменту Mpro і рецептора ACE2 в організмі людини. Дослідники зробили висновок, що отримані з тунця пептиди можна використовувати як харчові добавки для хворих на СOVID-19. Він має дозволити швидше відновити легені пацієнтів і прискорити одужання.
Уранці понеділка, 28 квітня, у роботі мережі магазинів "Епіцентр" стався збій. Компанія заявляє про тимчасові технічні проблеми. Про це йдеться у повідомленні компанії, передають Патріоти України. "Шановні партнери та клієнти! Маємо тимчасові технічні ...
Аномально холодне повітря, яке надійшло в Україну останніми днями з Баренцева моря та Фінляндії, принесло з собою не лише нічні заморозки, але й сніг. Так, напередодні сніжило, зокрема, на Харківщині та Сумщині. Така погода для кінця квітня вважається ...