Один із 142 пептидів, які містяться в м'язових волокнах тунця, здатний боротися з коронавірусом і навіть діяти на нього руйнівно. Про це стало відомо під час дослідження вчених із коледжу харчових наук та інженерії Бохайського університету в Китаї. Результати наукової роботи опублікували на сайті Sciencedirect, передають Патріоти України.
Зазначається, що пептид має потужний пригнічувальний ефект на СOVID-19, водночас маючи низьку токсичність через природне походження.
Так, учені в своїй роботі використовували методи гідролізу і молекулярного докінгу проти коронавірусного ферменту Mpro і рецептора ACE2 в організмі людини. Дослідники зробили висновок, що отримані з тунця пептиди можна використовувати як харчові добавки для хворих на СOVID-19. Він має дозволити швидше відновити легені пацієнтів і прискорити одужання.
У Західній Австралії росте Rhizanthella gardneri - орхідея, яка ніколи не піднімається на поверхню і ніколи не бачить сонця. Вона вважається однією з найрідкісніших і найзагадковіших рослин світу. Вчені докладають усіх зусиль, щоб врятувати її від повн...
В Україні запускають нову систему контролю за використанням персональних даних громадян. Відтепер кожен українець знатиме, хто, коли і з якою метою звертався до його даних у державних реєстрах, передають Патріоти України. Кабінет Міністрів ухвалив пост...