Один із 142 пептидів, які містяться в м'язових волокнах тунця, здатний боротися з коронавірусом і навіть діяти на нього руйнівно. Про це стало відомо під час дослідження вчених із коледжу харчових наук та інженерії Бохайського університету в Китаї. Результати наукової роботи опублікували на сайті Sciencedirect, передають Патріоти України.
Зазначається, що пептид має потужний пригнічувальний ефект на СOVID-19, водночас маючи низьку токсичність через природне походження.
Так, учені в своїй роботі використовували методи гідролізу і молекулярного докінгу проти коронавірусного ферменту Mpro і рецептора ACE2 в організмі людини. Дослідники зробили висновок, що отримані з тунця пептиди можна використовувати як харчові добавки для хворих на СOVID-19. Він має дозволити швидше відновити легені пацієнтів і прискорити одужання.
Українці з низьким рівнем доходу мають право на базову соціальну допомогу (БСД). Розмір такої допомоги розраховуватиметься індивідуально, як різниця між сукупним розміром базової величини для кожного члена сім'ї та середньомісячним сукупним доходом сім...
Уряд Німеччини має на меті заощадити понад мільярд євро на доходах громадян наступного року і планує переглянути державні виплати для новоприбулих біженців з України. Про це йдеться у законопроєкті міністерки праці та соціальних питань Німеччини Бербел...