Може забрати незліченну кількість життів! На тілі Землі є гігантська тріщина, через неї у зоні ризику перебувають 4 млн людей

Вчені попереджають про загрозу, яку створює розлом Сіетла. Цей геологічний розлом вже давно є предметом занепокоєння експертів через його здатність викликати руйнівні землетруси та забрати незліченну кількість життів, передають Патріоти України.

Під час дослідження команда з Вашингтонської геологічної служби з'ясувала, чому утворився даний розлом. Детальніше про це явище розповілиSci Tech Daily.

Розлом Сіетла — це низка тріщин у земній корі, що перетинають низовини Пьюджет-Саунд. Згідно з усними переказами місцевих корінних народів і геологічними свідченнями, він став помітним в 923-924 роках нашої ери.

Сьогодні це явище створює ризиковану ситуацію для 4 мільйонів людей, які проживають поблизу, через велику імовірність потужних землетрусів.

Вчені вважають, що розлом утворився близько 55 мільйонів років тому, коли вулканічні острови, деякі з яких наразі засіюють обрій, зіткнулися з Північноатлантичною плитою.

Частина з них пішла під землю, а решта піднялася. Це створювало величезне навантаження на земну кору, через що вона послабшала та почала розходитися. Ця давня зона розриву, імовірно, заклала геологічну основу для сучасного розлому Сіетла.

У 1700 році приблизно 1000-кілометровий розрив зони субдукції створив потужний землетрус магнітудою від 8,7 до 9,2 балів. Після цього, в 1990-х роках було ще декілька менш потужних землетрусів.

Дослідження показують, що розлом й досі може спричинити землетрус магнітудою 7,2, однак розуміння того, як утворився розлом, допоможе вченим і місцевим жителям підготуватися до майбутніх стихійних лих.

Підношення Осірісу: Унікальні артефакти з золота і та інші важливі речі: Археологи знайшли скарби єгиптян VII - VI ст. до н.е.

субота, 27 липень 2024, 0:30

Археологи виявили 63 давньоєгипетські гробниці у провінції Дум’ят, яка колись була центром торгівлі. Досліджуючи поховання, вчені натрапили на численні артефакти, зокрема золоті прикраси та поховальні приношення, передають Патріоти України. Як пише Her...

На Уралі прорвало чергову дамбу водосховища. Населення рятується на дахах будинків (відео)

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:30

У Челябінській області Росії прорвало дамбу Кіалімського водосховища. Вода швидко поширюється, затоплено велику кількість будинків. Про це повідомляють російські Telegram-канали в п'ятницю, 26 липня. За інформацією управління МНС у Челябінській област...