"Може захлеснути хвилею": Експерт пояснив, чому в Україні не скасовують карантин

Сьогодні в Україні немає епідемії коронавірусу, однак загроза різкого стрибка за прикладом італійського - зберігається. Про це розповів уповноважений координатор Українського медичного експертного співтовариства Костянтин Надутий в ефірі каналу "Україна 24", передають Патріоти України.

Таким чином він прокоментував продовження карантину до 22 травня. "Епідемії в Україні немає. Є ризик епідемічного порогу, щоб, скажімо, 30% школярів захворіли. Але ризик того, що може бути як в Італії, нікуди не пропав. Це карантином перекрили. Якщо піде італійський сценарій, а він може бути, то не впевнений, що всього вистачить. Система в занедбаному стані, лікарі хворіють", - заявив Надутий.

За його словами, в Україні "державні мужі тримають карантин, тому що бояться такого розвитку ситуації, як в Італії та Великобританії". "Немає у нас таких технологічних та інфраструктурних можливостей. Будуть тримати обмеження, щоб нас не накрила хвиля", - пояснив експерт.

Кабмін у березні ввів загальнонаціональний карантин для протидії поширенню коронавірусної інфекції, після чого продовжив його до 11 травня. 4 травня уряд продовжив карантин до 22 травня, знявши при цьому ряд обмежень з 11 травня.

"Завдяки ним весь патріотизм вивітрився": Ексфутболіст газпромівського клубу несподівано наїхав на владу Росії

п’ятниця, 19 квітень 2024, 20:08

Роман Широков, колишній футболіст пітерського Зеніта, спонсором якого є Газпром, заявив, що влада Росії в останні роки посприяла відсутності футбольного патріотизму у РФ. Широков заявив, що саме тому після кар'єри у Зеніті він спокійно грав за принципо...

Новий скандал: На Закарпатті жінки напали на військових (відео)

п’ятниця, 19 квітень 2024, 19:14

19 квітня на Закарпатті стався черговий конфлікт між місцевими жителями та представниками Територіального центру комплектування та соціальної підтримки (ТЦК та СП). Про ситуацію розповіли у Закарпатському обласному ТЦК, передають Патріоти України. Там ...