Можете уже планувати відпустку! Синоптик розповіла, якими будуть весна і літо у 2022 році і чи варто чекати на спеку

Завідувач відділу прикладної метеорології та кліматології Українського гідрометеорологічного інституту, кандидат географічних наук Віра Балабух розповіла, яким буде літо 2022 року в Україні, передають Патріоти України.

"На макромасштабні атмосферні процеси і умови погоди в 2022 році будуть істотно впливати Ель-Ніньо, західні вітри в стратосфері в районі екватора і зростання сонячної активності. Їх вплив буде посилюватися, особливо в другій половині року і сприяти підвищенню температури. Ці процеси посилять тенденцію до зростання температури, обумовлену парниковим ефектом, і як наслідок, 2022 рік може виявитися тепліше за 2021 і увійти в п'ятірку найтепліших за останні сто років.

Згідно з даними метеорологічного центру, весна 2022 року теж буде теплою. Середня за сезон температура повітря може бути на 1-2°С вище, ніж її середні багаторічні значення за останні тридцять років. Такі аномалії температури ймовірно будуть характерні для всіх весняних місяців. Аномально висока температура повітря в лютому і березні свідчить про ранній розвиток весняних процесів.

Велику роль у макроекономічній циркуляції атмосфери протягом останніх двох років відігравала холодна фаза Південного коливання - Ла-Ніньо. Враховуючи, що вплив її на циркуляцію атмосфери в Північній півкулі все ще буде зберігатися, хоча і буде зменшуватися з часом, можливі короткочасні затоки арктичного повітря з півночі, північного заходу і сходу, які будуть зумовлювати нестійку погоду, особливо в першій половині весни".

Життя повністю змінилось: Пара під час ремонту в кухні знайшла схований скарб на кругленьку суму

п’ятниця, 26 квітень 2024, 13:55

Пара була приголомшена, коли під час ремонту будинку розкопала бетонну підлогу в кухні й знайшла захований скарб вартістю 60 000 фунтів стерлінгів (майже три млн гривень). Про це пише Mirror, передають Патріоти України. Роберт та Беккі Фукси розкопувал...

Хто б сумнівався: Міжнародні експерти знайшли порушення в справі Коломойського

п’ятниця, 26 квітень 2024, 12:27

У справі бізнесмена Ігоря Коломойського, який знаходиться під вартою за підозрою у заволодінні коштами «Приватбанку», є порушення одразу трьох статей Європейської конвенції з прав людини (ЄКПЛ). Такого висновку дійшли експерти моніторингової місії IAC ...