"Цей набряк викликає неконтрольована гіперімунна відповідь організму": Лікар показав, що буде з легенями хворого на коронавірус після антибіотиків (фото)

На ранніх термінах зараження коронавірусом противірусні препарати й антибіотики можуть спровокувати посилення імунної відповіді та набряк легень у пацієнта. Безконтрольне використання ліків на початку хвороби може дати серйозні ускладнення після COVID-19, передають Патріоти України.

Лікар-інфекціоніст Київської міської клінічної лікарні № 4 Євген Дубровський показав, як виглядають легені пацієнта з коронавірусом після вживання антибіотиків.

"З першого дня хвороби пропито противірусні та антибіотики. За півтора тижня – 4 антибіотики. На 10 день хвороби — ось така картина. Хтось ще вірить, що антибіотики діють на вірус? Як ще довести, що призначення противірусних категорично заборонено? Що антибіотики шкідливі на ранніх термінах і без показань", - так підписав знімок Дубровський.

Він пояснив, що на знімку зображений об'ємний набряк легенів і це ускладнення стало відповіддю на неправильне лікування при коронавірусі.

"Цей набряк викликає неконтрольована гіперімунна відповідь організму на проникнення COVID-19 в легені. Противірусні та антибіотики на ранніх термінах підсилюють цю імунну відповідь, тому вони заборонені", - додав лікар-інфекціоніст.

Чи нарахують субсидію, якщо частина сім'ї перебуває за кордоном

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:30

В Україні багато домогосподарств через складну економічну ситуацію отримують субсидії. У Пенсійному фонді України пояснили, як нараховується субсидія, якщо частина родини виїхала за кордон, передають Патріоти України. «До складу домогосподарства включа...

Чи будуть забирати в ухилянтів водійські права: Юрист пояснив усі нюанси

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:28

Відповідно до нового закону про мобілізацію, ухилянтів можуть тимчасово обмежувати у праві керувати транспортом. З відповідним позовом до суду звертатимуться ТЦК та СП, передають Патріоти України. Юрист практики військового права ЮК "Приходько та партн...