Можна дещо вилікувати: Австралійські вчені довели, що їсти перед сном - корисно

Для того щоб швидше заснути, на вечерю можна їсти хліб, картоплю, злакові батончики, пластівці зі злаків.

Австралійські вчені з'ясували, що вечеря, який складаєтьсяз швидко засвоюваних продуктів з високим глікемічним індексом, допомагає швидше заснути. Отримані дані дозволяють сказати, що знайдений простий і приємний спосіб боротьби з безсонням, зазначають Патріоти України.

«Щоб легко засинати, потрібно дотримуватися кількох простих правил, наприклад, не пити ввечері алкогольні напої та каву. Якщо вам все одно важко заснути, порадьтеся зі своїм лікарем, чи можна вам їсти на ніч їжу з високим глікемічним індексом. Цей прийом може стати в нагоді і тим, хто не може заснути після нічної роботи або після зміни часових поясів», - пояснює Chin Moi Chow, одна з авторів дослідження.
Глікемічний індекс (ГІ) - це число від 1 до 100, що показує, наскільки швидко засвоюється їжа. Злаки і овочі багаті клітковиною і мають низький ГІ, після їх вживання рівень глюкози в крові зростає поступово. Білий рис, банани і т.ін. бідні клітковиною, містять більш прості вуглеводи і мають високий ГІ.
«У дослідженні брали участь люди, які з самого початку не страждають безсонням, тому у них важко було очікувати значного поліпшення сну. Можливо, людям, які відчувають проблеми зі сном, їжа з високим ГІ не тільки полегшить засинання, а й допоможе відновити структуру сну», - зазначають автори роботи. Для того щоб швидше заснути, на вечерю можна їсти хліб, картоплю, злакові батончики, пластівці зі злаків.

Треба почекати: Синоптикиня повідомила, коли відступлять холоди і до України повернеться тепло

четвер, 25 квітень 2024, 8:48

В Україні посеред цього тижня розпочнеться поступове підвищення температури. Втім, швидкого повернення тепла очікувати не варто. Про це NV розповіла синоптикиня Укргідрометцентру Наталія Птуха, передають Патріоти України. За її словами, на погоду вплив...

"Захист України" стосується всіх: У Раді ухвалили законопроєкт, за яким хлопців і дівчат не розподілятимуть

четвер, 25 квітень 2024, 8:30

Депутати Верховної Ради більшістю голосів ухвалили в першому читанні законопроєкт №11092, яким пропонують скасувати розподіл у навчанні дисципліни "Захист України" для хлопців і дівчат. "За" проголосували 291 парламентар, передають Патріоти України. Пр...