Можна їсти солодощі і фастфуд: Вчені вигадали спосіб схуднення без дієт

Експерти впевнені, якщо бути м'якшими до себе - тоді у вас все вийде. І це працює з усіма аспектами життя. Як можна схуднути без дієт? Виявляється, вчені вже вигадали дієвий метод, передають Патріоти України.

Як часто люди дають собі обіцянку, почати худнути з понеділка? Але потім приходить час пікніків з шашликами, відпустки чи застілля з нагоди дня народження друга. І обіцянка забувається, адже нас манить смачна, проте нездорова їжа.

Такий стан справ впливає не лише на фігуру, але й на ментальне здоров'я. І, якщо бути максимально чесним з собою, обмеження не роблять нас витривалішими в плані дотримання "чистої дієти" без фастфуду та солодощів.

Проте вихід є. Цікава методика схуднення без дієт була створена викладачем Стенфордського університету Клайдом Вілсоном. Вчений назвав її "харчовий парашут". Її ефективність була підтверджена двома роками досліджень.

Суть "харчового парашуту" доволі проста. Якщо вам хочеться з'їсти щось смачне, але шкідливе, наприклад, тістечко або бургер, потрібно обов'язково перед цим перекусити 200 г хрумких овочів. Це може бути капуста, огірок, перець, морква, редиска тощо.

Своє дослідження Вілсон проводив над групою осіб, що страждають діабетом II типу. Як показав багаторічний досвід, у людей, які дотримувалися правила "харчового парашуту" показники здоров'я були навіть кращими, ніж в тих, хто постійно обмежував себе і їв лише корисну їжу. У піддослідних значно зменшився відсоток жиру в організму, що позитивно вплинуло і на вагу.

Метод "харчового парашуту" можна назвати важливим кроком до більш усвідомленного харчування. Завжди досить складно повністю відмовитися від улюбленої їжі — солодощів, фастфуду. А ось якщо додати до раціону овочі, можна моментально знизити реальну шкоду для організму. Адже після такого навіть фастфуду ви з'їсте набагато менше.

Суд покарав українця, який скаржився на викрадення, залякування та шантаж з боку ТЦК

субота, 4 травень 2024, 21:45

Українець мав звання рядового, пройшов військово-лікарську комісію і отримав повідомлення про прибуття у військову частину. Однак чоловік замість того, щоб стати до лав ЗСУ, пішов у місцеве відділення Державного бюро розслідування (ДБР), щоб подати ска...

В Україні військові зможуть самі розрахувати свої виплати: Міноборони запустило онлайн-калькулятор

субота, 4 травень 2024, 21:30

Міністерство оборони розробило онлайн-калькулятор, за допомогою якого військовослужбовці та їхні родичі зможуть розрахувати їхнє грошове забезпечення залежно від видів виплат. Про це повідомили в пресслужбі оборонного відомства, передають Патріоти Укр...