Можна навіть набрати зайві кіло: Вчені рекомендують трохи алкоголю для продовження життя

Фахівці провели експеримент протягом 15 років з 1700 респондентами віком 90-99 років.

Вчені рекомендують трохи алкоголю для продовження життя - якщо випивати по келиху вина, і при цьому мати пару зайвих кілограмів, то можна прожити на 5 - 10 років довше, а то і більше. Але сильно алкоголем лікарі захоплюватися не рекомендують, зазначають Патріоти України.

Схожий ефект може давати виноградний і гранатовий сік. Трохи менший ефект дають два келиха пива два рази на тиждень. Фахівці провели експеримент протягом 15 років з 1700 респондентами віком 90-99 років. Виявилося, що ті, хто щодня вживають близько двох келихів вина або пива в день, на 18% менш схильні до передчасної смерті.

Ще на 3% ймовірність ранньої смерті зменшує наявність декількох зайвих кілограмів ваги, але не ожиріння. Вчені підкреслили, що не варто вдаватися до вживання алкоголю з метою прожити до 90 років. Фахівці закликають знайти хобі і регулярно займатися спортом.

В Україні одночасно високий рівень безробіття та дефіцит працівників: Гетманцев оцінив вплив мобілізації на ринок праці

п’ятниця, 26 квітень 2024, 16:30

Мобілізація є одним із факторів, що призводить до дефіциту кадрів на українському ринку праці, що посилюється високим рівнем безробіття в країні. Проте цю проблему можна вирішити - зокрема, шляхом впровадження заходів з поліпшення системи бронювання та...

В Україні очікується зміна погоди на вихідних: Синоптики озвучили детальний прогноз

п’ятниця, 26 квітень 2024, 16:24

На вихідних в Україні нарешті відступлять заморозки й почне поступово теплішати. Так, в областях температура повітря в денні години зросте до +17+24 градусів, передають Патріоти України. Як свідчать дані Укргідрометцентру, у більшості областей очікуєт...