Можна навіть померти: Лікар заявив, що отримав анафілактичну реакцію на вакцину Moderna

Про першу серйозну алергічну реакцію на протиковідну вакцину виробництва Moderna заявили в Бостоні, США. Анафілактичну реакцію одразу після введення вакцини виявив у себе лікар-онколог з Бостонського медичного центру доктор Хоссейн Садрзаде, повідомляє The New York Times, передають Патріоти України.

Це сталося в четвер 24 грудня, на першому тижні після початку вакцинації від Covid-19 в США. В одному з інтерв'ю доктор Садрзаде заявив, що відчув важку реакцію майже відразу після того, як йому зробили щеплення. У чоловіка запаморочилося в голові, серцебиття прискорилося до 150 ударів на хвилину, що вдвічі перевищує норму голову, а також впав артеріальний тиск.

Доктор Садрзаде повідомив, що його погіршення самопочуття - це анафілактична реакція. З якою лікар стикався особисто, оскільки має алергію на молюсків. Щоб запобігти погіршенню стану, Садрзаде ввів собі медичний препарат, який приніс із собою.

У своїй заяві речник Бостноського медичного центру Девід Кіббе підтвердив, що доктор Садрзаде в четвер отримав вакцину Moderna та повідомив про відчуття розвитку алергічної реакції, тож йому було дозволено самостійно використати свій особистий автоінжектор епінефрину. В заяві йдеться, що пацієнта доставили до відділення невідкладної допомоги, пройшли обстеження, лікування, спостереження та виписку. Сьогодні у нього все добре.

Це було перше повідомлення про подібний випадок, пов'язаний із вакциною Moderna. Водночас, федеральні відомства розслідують щонайменше 6 випадків, пов'язаних з людьми, які перенесли анафілаксію після отримання вакцини Pfizer-BioNTech, що містить подібні інгредієнти, протягом перших кількох тижнів її розповсюдження в США. Представник компанії-виробника заявив, що Moderna не коментуватиме цей випадок окремо. Однак відділ медичної безпеки розпочав перевірку.

Одному з загиблих було лише 20: За сьогодні в річці Тиса виявили тіла одразу шістьох людей, - журналіст із Закарпаття (фото)

понеділок, 6 травень 2024, 21:31

За сьогодні, 6 травня, в річці Тиса виявили одразу шість тіл потопельників. Про це повідомив журналіст Віталій Глагола, передають Патріоти України. "За інформацією від моїх джерел, 4 тіла було виявлено на українській стороні, 2 тіла на румунській сторо...

Ціна курсу варіюється від 395 до 600 грн: Експрессекретарка Зеленського розпочала власний бізнес

понеділок, 6 травень 2024, 21:05

Колишня прессекретарка президента України Володимира Зеленського та журналістка Юлія Мендель почала новий бізнес. Йдеться про курси для українців під назвою «Освіта за кордоном», зазначено на сайті курсу. Зокрема, за інформацією на сайті, «Освіта за ко...